Pěstování rajčat v seně

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 232.70 (?)
14.5.2014 11:46

Také používám posekanou trávu jako mulč. Dávám 1 až 2 dny zaschlou, ve slabší vrstvě, ale tak aby neprosvitala zemina a né přímo ke stonku. Asi 2 cm od něho. Posekanou trávu beru z hromady bývá i zapařená a teplá.Slimáků mám také mraky ale rajčata mi neožrala. Večer je sbírám i sypu granule, ale k rajčatům je ani nedávám. Když tráva slehne a někde prosvitá tak ještě přidám. Během léta ještě přidávám. Je to ulehčení práce, neroste tam plevel. Na podzim přidávám ješte sekačkou rozsekané spadané listí z jabloní a rozsekané afrikány a vše zaryji. Seno bych také klidně použila, ale rozsekala bych ho sekačkou, lépe by se s ním manipulovalo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 65.144 (?), 14.5.2014 8:57

Mulcujete take ve skleniku? Co se mini suchou trávou od rotační sekačky? Od rotacni sekacky mam travu, ktera neni sucha, ale zelena. Davate ji nejak proschnout? J.R.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 14.5.2014 9:23

Běžně ji dávám jako mulč ke stromům a zde stačila proschnout. Potom jí během léta dávám jako mulč k paprikám a rajčatům do skleníku.

host - 65.144 (?), 14.5.2014 9:32

A kdyz ji tam dam rovnou tak to bude spatne ? Nedavno jsem daval k malinam, povrch rychle oschnul. J.R.

altosch - (34) - 135.172 (?), 14.5.2014 10:19

Myslím, že u trávy je důležité, aby jí nebylo moc. Ve větší vrstvě se zapařuje a hnije. Lépe je nastlat tenčí vrstvu a při příštím sečení přidat. Pokud je čas, nechávám ji před umístěním na hromádce jeden nebo dva dny zavadnout - pak se dá dát více a rychleji schne.

Další možnost je použít mulč i jako hnojivo. Někdo dává kopřivy, které mají velký obsah dusíku a při zalévání a deštích se tento údajně uvolňuje (vyluhuje) do půdy.

Velmi se mi osvědčila suchá tráva, která ležela přes zimu v tenké vrstvě na louce po podzimním dosekávání. Je úplně světlá, tuhá a připomíná slámu.

Ve všech těchto případech se tedy v podstatě mulčuje senem, protože je dostupnější než třeba sláma, dřevní vlna a podobně.

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 232.70 (?), 14.5.2014 11:46

Také používám posekanou trávu jako mulč. Dávám 1 až 2 dny zaschlou, ve slabší vrstvě, ale tak aby neprosvitala zemina a né přímo ke stonku. Asi 2 cm od něho. Posekanou trávu beru z hromady bývá i zapařená a teplá.Slimáků mám také mraky ale rajčata mi neožrala. Večer je sbírám i sypu granule, ale k rajčatům je ani nedávám. Když tráva slehne a někde prosvitá tak ještě přidám. Během léta ještě přidávám. Je to ulehčení práce, neroste tam plevel. Na podzim přidávám ješte sekačkou rozsekané spadané listí z jabloní a rozsekané afrikány a vše zaryji. Seno bych také klidně použila, ale rozsekala bych ho sekačkou, lépe by se s ním manipulovalo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz