Mám několikaleté zkušenosti s pěstováním dýní... postupně zkouším nové a nové odrůdy... velmi se přimlouvám za hokaida... jednoduchhá na pěstování, skvělá na vaření i pečení a výborná na uskladnění...
Letos jsem vyzkoušela i nové druhy... buttercup, serpentine a některé odrůdy podobné hokaidu (solor, delicious golden) - všechny jsou fajn.
Velmi mě překvapila dýně blue hubbard - příjemně překvapila. Je obrovská, plody mají 4 - 6 kg a přitom není vodnatá, hodí se na polévku i na hranolky... i na pyré...
Takže příští rok rozhodně kromě hokaid bude mít velké zastoupení i blue hubbard...
Jediné mínus je prostředí - chladné, u lesa, 500 mnm - letos mi zářijové mrazy zlikvidovaly polovinu úrody... pořád ale mám do jara dost...
Takže vzhůru do dýní... v roce 2014...:D