Pěstování dýně (hokaido)
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář (407) - 84.7 (?), 15.6.2014 8:37
Viděl jsem na internetu video kde při přesazování rajčat nebo paprik konce kořínků ostřihávali, prý je to lepší pro povzbuzení růstu.
U rajčat dvě prorostlý sazenice s citem roztrhnu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 47.121 (?), 4.5.2014 0:40
Do čistého kompostu bych ji taky nesázela, loňského roku jsem si ji zasadila do pařeniště, dole koň.hnůj nahoře stará původní zemina.I přesto, že vytrvalé deště, které v té době zalily vše a taky vše skoro zničily, přežila jediná Hokaido a na konci leta jsem sklízela z té jediné sazenice 13 nádherných vyzrálých plodů! Jíťa
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 241.241 (?), 30.4.2014 9:01
Jsem úplný laik, ale pěstování dyní není žádný problém, předloni jsem vysadila 2 sazenky do normílní země, která je prosypána pouze dřeveným popelem, sklidila jsem asi 50 dýní hokaido, pouze zalévat jinak jsem se o rostliny nijak zvlášť nestarala, na konci sezóny jsme akorát 1x postříkali proti plísni, takto pěstuji i melouny, vyžadují však dost prostoru
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 180.86 (?), 12.8.2014 17:14
Prosím o radu, mám nasazenou dýni Hokaido, má hromadu kvetoucích šlahounů a jenom 2 pidi plody. Prostě kvete a kvete ale květ pak odpadne a nic z něj není. Zasazená je ve směsi kompostu a chudé zeminy. Opakuje se to rok co rok, loni i s cuketou. Co je špatně? MB.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 180.86 (?), 13.8.2014 12:20
Děkuji za odpověď. Po nájezdu slimáků zůstala opravdu z 10 jen jedna rostlinka. Tak snad příští rok.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|