Jasně, myslel jsem si to. Příští rok budou snad zase čerstvá semínka. Už jsem se s tou klíčivostí docela natrápil, tak co půjde, budu sbírat ze svých.
No, jak to popisuješ, tak ačkoliv jsi o 150 m níž, asi máš horší podmínky. Já mám přímo jižní svah asi ve 2/3 kopce, některá místa pak mají slunce v létě i 14 hodin. Takže papriky loni stačilo jen chránit před větrem. Ten tam duje dost svobodně. Čímž taky má zahrada je dost plísňová. Ale nestěžuju si, není to každý rok. Kdyby to tak člověk věděl předem. Fakt je ten, že jsem po loňsku příšerně namlsanej.
A právě ta poloha je jeden z důvodů, proč si myslím, že skleník akutně nepotřebuju. V létě bych měl velký problém to uchladit. Jsem tam sice celé prázdniny, ale v červnu ještě učím, takže bych to ani nemohl pozotvírat a automatům moc nevěřím. Takže spíš dost používám netkanku, to je šikovná věc.
No, k těm cenám: dneska jsem měl rajčatový salát ze svých loňských rajčat. Objevil jsem jednu zapomenutou bednu a vybral tak 100 g slušnejch. A možná bude ještě na jednu či dvě várky. Takže kupovat zeleninu v krámu asi nebudu. A papriky mám naložené na dva roky.
Milan HP