Papriky - kdy jsou zralé?

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?)
24.2.2023 17:36

Jasně, myslel jsem si to. Příští rok budou snad zase čerstvá semínka. Už jsem se s tou klíčivostí docela natrápil, tak co půjde, budu sbírat ze svých.

No, jak to popisuješ, tak ačkoliv jsi o 150 m níž, asi máš horší podmínky. Já mám přímo jižní svah asi ve 2/3 kopce, některá místa pak mají slunce v létě i 14 hodin. Takže papriky loni stačilo jen chránit před větrem. Ten tam duje dost svobodně. Čímž taky má zahrada je dost plísňová. Ale nestěžuju si, není to každý rok. Kdyby to tak člověk věděl předem. Fakt je ten, že jsem po loňsku příšerně namlsanej.

A právě ta poloha je jeden z důvodů, proč si myslím, že skleník akutně nepotřebuju. V létě bych měl velký problém to uchladit. Jsem tam sice celé prázdniny, ale v červnu ještě učím, takže bych to ani nemohl pozotvírat a automatům moc nevěřím. Takže spíš dost používám netkanku, to je šikovná věc.

No, k těm cenám: dneska jsem měl rajčatový salát ze svých loňských rajčat. Objevil jsem jednu zapomenutou bednu a vybral tak 100 g slušnejch. A možná bude ještě na jednu či dvě várky. Takže kupovat zeleninu v krámu asi nebudu. cheeky A papriky mám naložené na dva roky.

Milan HP

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 23.2.2023 20:49

Ano, bylo to na Tebe. Napadlo mne, že bych Ti mohl poslat semínka té svojí Big Red z loňska. Je to červená bachratka (bell pepper), velké, šťavnaté plody, klidně do 300g. Nevím, u té Tongua píšou velmi sladká, což já jsem z Big Red ten dojem neměl. Má tu výhodu, že ani zelená není nijak extrémně hořká, takže se dá bez potíží jíst. Není to hybrid. Takže semínka pochopitelně zdarma. Kdysi jsem ji dostal jako bonus. Klíčivost je vyzkoušená a velmi slušná.

Otázka je, zda není už na výsev pozdě, i když ve skleníku by nejspíš ještě dozrát stihla. Nahoru na zahradu jsem je sel 19.1.

Milan HP

host - 210.156 (?), 24.2.2023 6:26

ahoj, dekuju za nabidku, ale uz je asi pozde, navic uz ani nebudou kam dat. Venku se u mne pestovat nedari (nebo to neumim) mam zahradku v udoli u potoka, v podstate chladova kotlina, drzi se i mlha kdyz je jejich obdobi, a ve skleniku uz letos nebude misto, Pristi rok se ti pripadne ozvu se zkusenostmi s odrudami, protoze krome dvou osdvedcenych opet zkousim a hledam co u mne pujde a bude mi vyhovovat.. 415m n.m. Mimochodem, vcera Kaufland cervena kapie 169.90 >) no nekup to.

MilosK

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 24.2.2023 17:36

Jasně, myslel jsem si to. Příští rok budou snad zase čerstvá semínka. Už jsem se s tou klíčivostí docela natrápil, tak co půjde, budu sbírat ze svých.

No, jak to popisuješ, tak ačkoliv jsi o 150 m níž, asi máš horší podmínky. Já mám přímo jižní svah asi ve 2/3 kopce, některá místa pak mají slunce v létě i 14 hodin. Takže papriky loni stačilo jen chránit před větrem. Ten tam duje dost svobodně. Čímž taky má zahrada je dost plísňová. Ale nestěžuju si, není to každý rok. Kdyby to tak člověk věděl předem. Fakt je ten, že jsem po loňsku příšerně namlsanej.

A právě ta poloha je jeden z důvodů, proč si myslím, že skleník akutně nepotřebuju. V létě bych měl velký problém to uchladit. Jsem tam sice celé prázdniny, ale v červnu ještě učím, takže bych to ani nemohl pozotvírat a automatům moc nevěřím. Takže spíš dost používám netkanku, to je šikovná věc.

No, k těm cenám: dneska jsem měl rajčatový salát ze svých loňských rajčat. Objevil jsem jednu zapomenutou bednu a vybral tak 100 g slušnejch. A možná bude ještě na jednu či dvě várky. Takže kupovat zeleninu v krámu asi nebudu. cheeky A papriky mám naložené na dva roky.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024