Papriky - bude ještě mrznout?

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?)
7.4.2008 6:49

Podľa predpovedí britského Met Office je vyššia pravdepodobnosť pre teplotne priemerné jaro, k tomu zrážkovo podpriemerné (aj keď zatiaľ deficit nie je). Met Office dlhodobé modely dosť dobre vychádzajú (sledujem ich už nejaký ten rok). Letné modely sú hlavne počítané z rozloženia teplotných más nad Atlantikom v II.+III., zimné zo severnej atlantickej tlakovej oscilácie v V.+VI. Podrobnosti na -

www.metoffice.gov.uk/research/seasonal/monthly_forecasts/single_terce2.html

www.metoffice.gov.uk/research/seasonal/user_guide.html

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 6.4.2008 1:58, zobrazeno: 7465x

Vloni jsem zasela semínka začátkem února a vzešlo jich málo. Tak jsem letos sela o 14 dní dřív, abych měla dost času na zasetí nových, kdyby se to opakovalo. Vzešly všechny a sazenice vyrostly nějak rychle. Tak jsem to nevydržela a zasadila jsem je již do skleníku. Je to risk, ale pokud nebude mrznout, tak by to mohlo vydržet.  Co myslíte, bude ještě mrznout?   Daniela.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 250.10 (?), 6.4.2008 7:40

Řečnická otázka 
U nás mrzne právě nyní.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 6.4.2008 8:28

Danielo mrznout ještě v noci bude myslím že dnešní noc Vás o tom taky přesvědčila.Teď záleží jak máte velký skleník a jak pomoci.Kdysi jsem četla že dvě cihly mezi ně postavit svíčku a na horu hliněný květináč Svíce nahřeje květináč a ten potom uvolňuje teplo, sama jsem to nikdy nezkoušela Mě minulý rok zachránily papriky a rajčata v pařeništi netkanka a bublinková folie a na vrch ještě staré jutové pytle bylo to náročné každý večer zakrývat a ráno dolů ale pomohlo to.V noci z 30.4 na 1.5 tady u nás bylo 8 pod nulou pomrzly meruňky atd.ale v pařeništi bylo vše OK.

Ramon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 180.85 (?), 6.4.2008 8:56

- Bílá netkaná textílie by měla při správném použití zmírnit mráz až o 5°c.

Večer před přikrytím rostlinu zalijte, pak ji překryjte, ale pozor aby se textílie nedotýkala listů, ty pak pomrznou, měla by byt "nad rostlinou", a také zkontrolujte, zda textílie sahá až k zemi, mezerami může taky proniknout mráz. Takže když vše dodržíte, tak by měla být rostlina na volném stanovišti ochráněna proti mrazu až do -5°c.

- Další možnost ochrany je dát přes rostlinu, dokovaď je ještě malá, obyčejný květináč, ať již plastový nebo hliněny. Pokud se do něj vejde, tak ji večer přiklopte a proti ranním mrazíkům je také ochráněna.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 6.4.2008 14:39

Děkuji všem za reakci a za rady.  Každou noc sleduji teploměr - jestli se neblíží k nule.  Vloni jsem ve skleníku zapalovala starou petrolejku a pomohlo to.  Letos jsem to ještě nepotřebovala. Dost mě udivuje, že u nás letos  (4 km od Prahy) touto dobou v noci nemrzne a na Moravě ano, jak píše pan Vysloužil.  Skoro se modlím, aby to vydrželo, protože vloni nám pomrzly meruňky a letos je to samý květ, ale zatím se drží!  Všechny zdraví - Daniela.

Rozkvetlá meruňka
Rozkvetlá meruňka

Ramon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 180.85 (?), 6.4.2008 16:18

Zde můžete počasí sledovat, z pohodlí počítačové židle.

www.medard-online.cz/

Je to docela přesné, hlavně strážky... ale i teploty.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 7.4.2008 6:49

Podľa predpovedí britského Met Office je vyššia pravdepodobnosť pre teplotne priemerné jaro, k tomu zrážkovo podpriemerné (aj keď zatiaľ deficit nie je). Met Office dlhodobé modely dosť dobre vychádzajú (sledujem ich už nejaký ten rok). Letné modely sú hlavne počítané z rozloženia teplotných más nad Atlantikom v II.+III., zimné zo severnej atlantickej tlakovej oscilácie v V.+VI. Podrobnosti na -

www.metoffice.gov.uk/research/seasonal/monthly_forecasts/single_terce2.html

www.metoffice.gov.uk/research/seasonal/user_guide.html

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty