Papriky 2019
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 27.1.2019 8:00
Zdravím ostatní pěstitele a přidám v letošním roce též příspěvek.S výsevem jsem začal 10.1.předkličováním na vlhkou vatičku a nechal 48h být.Pak šlo osivo do výsevného substrátu se špetkou prosáté kompostovky.Mezi prvními začala vzcházet odrůda kubista, jelikož jsem pořídil čerstvé osivo, pak další a další.Stejně jako v uplynulých letech mám výsev v kuchyni u okna na parapetu a zároveň nad topením, kde mám ještě přes termostat zapojené dohřívání, které mi udržuje teplotu okolo 25°C To vše je zakryto mini folníčkem.Každý zkušený zahrádkář má svoji metodu a toho poučovat nemá význam.Začátečníci se mohou inspirovat mými o dost podrobnějšími popisy v minulých letech, budou-li chtít. J a Olí
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 27.1.2019 8:08
A ještě rostlinky po prvním přesazení.První vlna je v sadbovači 3x6 a o pár dnů později v sadbovači 3x5
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 135.132 (?), 27.1.2019 9:44
Máte to pěkně udělané.
Já jsem také začal postupně vysévat. Budu mít jedinou sladkou Hamík a jinak všechno pálivé-Pálinda F1, Ilika, Chocolate cherry, Antep Aci Dolma, Don Padron, Jalapeňo farmers, Jalapeňo Maycol, Ancho Poblano, Jalapeňo Chichimera, Pimiento Diomar a Kampanaki.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 254.253 (?), 29.1.2019 17:39
U nás dáváme přednost JABLINĚ zatím nejchutnější paprika co jsem kdy pěstoval.Z mírně pálivích dávám přednost také jablíčkové paprice ALMA.
Ale každý má jiné chutě.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 135.180 (?), 29.1.2019 18:45
Kde jste sehnali tu Alma papriku? Zkoušeli jste ji nakládat se zelím?
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.137 (?), 30.1.2019 6:56
Dá se označit odrůda Klubíčko jako Alma paprika? Zkoušel jsem Almy pěstovat několikrát ale velký úspěch jsem s nimi neudělal. Ale jeden to tady pěstuje ve foliáku ve velkým.My si je vždycky v září dovezeme ze Slovenska/Madarska a nakládáme, ale jen na čvtrtiny rozdělené, jak to udělat s tím zelím doma to nevím...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.137 (?), 30.1.2019 13:31
Tak ALMA je madarsky jablko, takze to neni jedna odruda, tech odrud je vic..nepalive, mirne palive, palive.co vozime z Madarska nebo uz se to da koupit i tady tak to urcite neni plneny kvasenym zelim. Je to zelí jako v calamade.jak to do te papriky ale narvat aby toho zeli tam bylo jako maji oni to nevim.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 135.180 (?), 30.1.2019 15:17
Alma je jméno odrůdy mírně pálivé maďarské papriky, o tom nemůže být pochyb.Je to obdobné jako sladká paprika od SEMA Jablinka u které stejně tak jako u té maďarské odkazuje jméno na tvar papriky. Sladká maďarská se jistě jmenuje jinak. Pokud jde o to jak tam to zelí nacpat, tak se to zelí bude muset napřed marinovat a pak je tam nacpat. Nakonec se to asi zalije nálevem, možná s dekem nebo sterilovat.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|