U nas klesala teplota vonku k -5C, ale v skleniku to pod 5C nekleslo. Vsetko to tam prezilo bez ujmy a nemusel som vobec prikurovat. Myslim, ze polykarbonat je rozhodne najlepsi material na stavbu sklenika.
Prosim pekne, to musi byt rovnaky problem ako so sklom. Kroupy sklo rozbiju, polykarbonat len poskodia. A vietor je otazka spravneho pripevnenia. Bez dobreho pripevnenia bude problem aj sklo. Spony su urcite nedostatocne, taky sklenik by som nekupil...
Myslím, že u nových skleníků se počítá s větrem i kroupami, pokud nebudou jak tenisáky :) Mám skleník 4 roky a pěkně divoké děti. U polykarbonátu mě odradilo, když jsem vyděla v jednom pořadu na čt jak se jim prohýbá pod tíhou 10cm vrstvy sněhu. Vypadávali jim jednotlivé díly. H.K.
Kroupy tu občas v létě padají, vichr bývá při prudkých bouřkách pořádný, ale na skleník to nemá žádný vliv. Raději dát na zkušenost jiných, než na svoje pocity, polykarbonát opravdu funguje perfektně.
No ja mam vyhodu v tom, ze mi polykarbonat vypadnut nemoze :-))))
Ale ta tepelna izolacia je obrovska vyhoda polykarbonatu. Papriky, uhorky paradne rastu. Myslim, ze to 7-10dni uz budeme konzumovat. To niektori este len budu sadit do skleniku.
Papriky su uz skoro mesiac v skleniku a paradne nasadzuju kvety a plody. Vyzera to na celkom skoru a bohatu urodu. Najma to sweet palermo z plodov z kauflandu rastie a kvitne jak dive...