Paprikám usychají vrcholky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.12 (?), 24.5.2017 22:55, zobrazeno: 12729x
Prosím o pomoc po čtrnácti dnech co jsem papriky vysadila do skleníku mi jedna po druhé odcházejí. Najednou mi začali vrcholky usychat a takhle nyní vypadají. Bojím se zasadit nové sazenice, aby neskončili stejně. Nevíte někdo co by to mohlo být. Děkuji všem za pomoc Markéta.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 25.5.2017 5:24
Breberky-molice, svilušky, třásněnky...? Mrkla jste pod ty deformované listy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.14 (?), 25.5.2017 11:00
Ja mám to isté. Zistila som to už pred vysádzaním. Žiadneho škodcu som nenašla. Hľadala som na internete nejakú radu, medzi inými som sa dočítala, že môže ísť o nedostatok vápnika, ale že sa to nedá napraviť. Sadenice vyrastali v kúpenom substrakte a raz som ich pohnojila prípravkom Kristalon start. Možno tu som urobila chybu. Bolo to asi prehnojené. Po vysadení do fóliovníka aj vonku som skúsila zaliať prípravkom s obsahom vápnika, ale nič. Už som skoro všetky vyhádzala, zopár mi ešte zostalo vonku na záhone, som zvedavá ako to s nimi bude ďalej. Tiež by som prijala radu pre budúcnosť.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.17 (?), 25.5.2017 12:16
Souhlasím. Já jsem loni použil pro výsev jako jednu složku substrát AGRO a po celou sezónu mně odcházela postupně rajčata. Sezóna mně skončila už koncem srpna. O tom jaký trapas to byl u těch co jsem jim daroval sazenice, ani nechci psát. Nikomu takovou situaci nepřeji.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 112.187 (?), 25.5.2017 13:24
To se mi ale nezdá, že by se vliv substrátu projevil až po přesazení do země, kde se kořeny naopak rychle rozrostou mimo substrát.
BTW letos jsem také použil substrát pro výsev od Agra a nemůžu si ho vynachválit, však jsem tu dával foto krásných sazenic. A po 3 týdnech po výsadbě mají přírůstek přes půl metru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.17 (?), 25.5.2017 16:00
To je pěkné, že se Vám to nezdá, ale skutečnost je taková, že sazenice byly úplně v pořádku a po přesazení začaly rostliny hynout. A příčinou byl substrát AGRO. Když se podíváte na zahrada forum, tak zjistíte, že tuto zkušenost s tímto substrátem nemám jen já.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|