Paprika Rodrigo

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?) 
22.9.2022 10:55

Tak už jsem zjistil, jaká to byla odrůda a možná dostanu semínka. Aji Lemon Drop. Ty moje se daly jíst samotné.cheeky Takhle jsem se olizoval.

Milan

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 81.144 (?), 31.1.2021 18:19

Ty se teda mají k světu. Podle počtu sazenic asi velkopěstitel. :) Dají usušit a pomlet? 

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 6.138 (?), 1.2.2021 8:49

Vašku, myslím, že nejsou nijak vyčouhlé, protože paprika musí mít kousek stonku, aby se kořeny dostaly co nejhlouběji. Díky přisvětlení mi některé vyrostly velmi krátké a špatně se pak pikýrovaly. Ty krátké musím zasadit do neúplně naplněného kelímku a dosypávat. Také je zalévám výhradně dospod, aby se kořínky natahovaly dolů.

Vy jste zkušený paprikář, proč je sázíte po dvou? Vím, je to "doporučený" způsob pěstování, ale stále mi uniká proč. Loni jsem dostal tři chilli papričky a přesadil je do dvou květináčů. Ta, která byla sama, měla téměř stejně plodů jako ty dvě pohromadě. Samozřejmě měly bambusové podpěry. Když jsem se ptal, proč po dvou, vždycky jsem dostal vágní odpověď, že se navzájem "podporují". Jak? Vždyť se přece musí dělit o vodu i živiny.

Milan HP

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (217) - 230.40 (?), 1.2.2021 18:04

Nejsem velkopěstitel, jsem normálně amatérský zahradník jako ostatní, co se baví zahradničením. Pěstuji také i jinou běžnou zeleninu. Ale na papriky jsem doslova a do písmene vysazený. Jestli myslíte, že by se to otrhalo a usušilo jako petrželová nať, tak to opravdu netuším.

Pane Milane, máte to naspsané správně, ale jen jste si to špatně vyložiil, že se navzájem,,podporují". Je to myšleno tak, že se navzájem, až budou sazenice větší, o sobe opírat a nemůžou se moci vyvracet. Mají větší stabilitu než jedna sezenice. Nemá to nic společného s přihnojováním a zálivkou.           VASEK5

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 6.138 (?), 1.2.2021 19:36

Vašku, (pány vynecháme, ano?), to je přesně to, co jsem tím myslel: jestliže paprice dám podporu, případně ji přivážu, dělám jí stejnou službu, jako když je pěstuju po dvou. Navíc dostane světlo, vodu i živiny jen pro sebe. Předpokládám, že venku na zahradě či ve skleníku to není zase takový problém, ale v květináči s omezeným množstvím půdy to vliv má. Díky za odpověď.

Milan HP

host - 81.144 (?), 1.2.2021 19:38

Když jsem viděl plno sazeniček, tak si říkám, že to asi jen na přímý konzum mít nebudete, že třeba i sušíte. Mít vlastní sušenou papriku do guláše by nebylo špatné. Jednou jsem sušil pálivé kozí rohy a pak rozmixoval (je to trochu životu nebezpečné, protože nedat si pozor a nadechnout ten prach tak asi amen...) Používám je hlavně na potírání vepřových bokovin, než jdou do udírny. Zamrazit jdou ale všechny odrůdy a pak ty plněné papriky a ne jen sekaná... V posledních letech se mi papriky nedařily, experimentoval jsem s vlastním osivem a nebo se semínkama vydlabanýma z kupovaných paprik a nic moc... Ale pamatuju dobu, kdy jsem semena kupoval a celkem se dařilo.

host - 28.103 (?), 21.9.2022 17:27
Nezkoušel zde někdo papriku lipstick z permaseminek? Měla by být velmi raná. I přes to že mám sklenik, tak dozrávají pomalu. Asi špatné odrůdy.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?), 21.9.2022 17:18

Díky. Ten úspěch (Matky Přírody) je v tom, že byla krásně vyzrálá a šťavnatá. A nebyla jediná. Ty ostatní byly menší, ale stejně ňam-ňam.

Teď po tom ochlazení nevím, zda ještě nějaké dozrají. Ale člověk nesmí být nenžraný.wink Zdá se ale, že na tom otevřeném záhonu netrpí moc chorobami a ani škůdci. Což mne docela překvapilo. Velmi mile.  Minulé roky to tak nebylo.

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 21.9.2022 15:58

v téhle kose ani papriky v skleníku nechtějí zrát. Nezavírám ho úplně, jakmile v něm netáhle vzduch, rády tam pak vzklíčí na paprikách plísně a to by bylo nemilé, přeci jen tam mám ještě spousty zelených. Tady je další várka do leča. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 21.9.2022 15:53

noo, to je pořádný macekyes. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024