Okurky nakládačky
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 109.108 (?) 13.1.2011 16:12, zobrazeno: 54056x
Prosím zkušené pěstitele o radu, která okurka na nakládání je výnosná, chutná a odolná proti chorobám.Jsem z okolí Holicka.Okurky pěstuji na záhoně-doposud Charlotte, ale úroda nic moc.Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.144 (?), 13.1.2011 21:44
Výborné jsou odrůdy Zuzana a Blanka. Máme je vyzkoušené asi z 20 odůd. Charlote jsme přestali pěstovat asi před 3 roky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kšely - Stříbrný Zahrádkář (216) - 214.135 (?), 14.1.2011 9:41
Dobrý den. Spokojena jsem byla s Admirou, měla líbivé plody s velmi řídkými hrubými ostny a výnos byl slušný. Obecně platí, že do chladnějších oblastí jsou vhodné hruboostné odrůdy.
Loni jsem nasela Sonadu, Elisabeth a Harriet, jsou sice jemnoostné, ale chtěla jsem je zkusit. Výsledek byl úžasný. Vyžadují ovšem dobré prohnojení, aby rostliny dokázaly násadu unést. Tvarově nejdokonalejší byla Sonada, ale žádná z odrůd netrpěla deformitami. Abych dodržela velikost 5-6 cm, muselo se sbírat obden. Výnos byl obrovský. Kdo má podmínky, doporučuji zkusit.A kdo nemá, jeden řádek ve foliovém tunelu vydá za tři volně na záhonu. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.163 (?), 14.1.2011 9:56
Zdravím Vás paní Marie, vloni jsem poprvé vyzkoušel pěstovat nakladačky na okurkové síti (venku), nemáte i takovou zkušenost? Já je "natáhl" bohužel až pozdě, ale myslím že to není špatné řešení. Mirek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.163 (?), 14.1.2011 10:46
Díky, bílou netkanou textilii jsem začal vloni aplikovat a je to výborná pomůcka. Mirek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |