Tak já bohužel neporádím, ale také se obracím s prosbou - proč mám hořké konce okurek? Máte nějaké fígle na to, aby nehořkly? Moc děkuji za radu, Lenča.
mám stejný problém ale jenom u jedné sazenice a to u 5-7. okurky, dole už sem tři utrhl a ty nad uvadlými už zase pěkně rostou ale mám strach aby nezačaly vadnout i ostatní
Tak já bohužel neporádím, ale také se obracím s prosbou - proč mám hořké konce okurek? Máte nějaké fígle na to, aby nehořkly? Moc děkuji za radu, Lenča.
Samozřejmě že může být problém i jinde ale já mám docela propustnou zem a nemám tolik času takže sem zvolil kapkovou závlahu, dvanáctkrát za den po třech minutách a je po problému, teď rostou opravdu jako z vody.
Moje zkusenost je - nedostatek vody! Byl to jeden z mych prvnich dotazu tady na tomto foru pred nekolika lety kdy jsem se ptal na priciny horknuti okurek. Muzete si to dat vyhledat. Dostal jsem radu - casto a HODNE zalevat. V horkych dnech dvacet litru dvakrat denne ke kazde rostline nejmin. Od te doby se to snazim dodrzovat a okurky opravdu horke nejsou. Protoze ale takoveto zalevani je velmi obtizne a narocne, poridil jsem si kapkovou zavlahu a casove nastavitelny ventil. Ted mi kape ke kazde okurce prakticky cely den, v noci ne. Navic, kdyz zaprsi a zaplni se mi sud pod okapem tak OBCAS jej cely (200 l) pomoci cerpadla vyprazdnim ve skleniku pod okurky a tim zahon "promocim" dukladne a do hloubky.