Okurkam zloutnou okraje listu

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4605) - 38.136 (?) 
3.7.2015 23:42

Já jsem rajčata už postříkal, okurky nakládačky (venkovní, mám jen tyto) ještě ne. Plíseň okurky zimuje na jihu Evropy a odtud se šíří na sever větrem, což je právě teď. Takže hlídat první výskyty a hned zasáhnout.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

slovacik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 38.39 (?), 4.7.2015 9:33

Este by som sa vratil k uhorkam co som pisal vyzsie ako na celej rastline uschnu listy tak vyschne cela rastlina. Mam obavu aby mi neuschli vsetky rastliny a pani Jiřina pisala ze to moze byt korenova hniloba. Da sa tomu este zabranit teraz aby sa nesirila na ine rastliny v blizkosti?

Plesen an uhorkach mam uz teraz a na pohlad vyzeraju ako ked som ich mal niekedy koncom augusta a pritom som ich striekal podla navodu. Listu okraje su zlte, neiktore uschynaju cele no rpste je to zle.

Tu prikladam foto

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 4.7.2015 10:30

Prohlédla jsem so Vaše fotky, žloutnoucí okraje listů nejsou plíseň okurková, co to je nevím, ale o plíseň se nejedná. Ta se zpočátku projevuje napadením jednotlivých "čtverečků"  na listech mezi pletivy, vygůglite si někde obrázek. Vám řloutnou listy od okrajů, není to formou mozaiky. Co to máte za chorobu, nevím, nejsem doktorka přes rostliny, ale o plíseň se nejedná. 

Na tu kořenovou hmilobu nevím, zkuste se podívat do agromanuálu Previcuru či něčeho podobného, zda lze použít za vegetace, ev. k zálivce. Sama se chemii vyhýbám, takže touto cestou nejdu a nemám zkušenosti ani znalosti. Jiřina

host - 118.175 (?), 4.7.2015 21:25

Presne tento isty problem pozorujem aj na mojich uhorkach. Navyse, vsetky male plody z bocnych vyhonov zltnu a zaschynaju. Mam ich vonku, postriekane ridomilom, hnojene v tyzdnovych inervaloch... Pozorujem to len posledne tri dni, od nastupu tropickych teplot... Mozu za tym byt vykyvy teplot v poslednych dnoch? Stefan.

host - 232.120 (?), 6.7.2015 21:37

připojím se i se svou zkušeností.Stejně jako paní Jiřina jsem ještě nic nestříkal a myslím, že ještě nebudu.Ani rajčata a ani okurky nakl. i salátovky.Porost nakládaček mám zdravý a v těchto vedrech jedou, jak o závod(s vyjímkou jedné rostliny, která je zřejmě podrytá a cosi zužuje její kořenový systém).Už jsme sbírali trošku v týdnu a dnes zpracovali cca 3,5 kg asi ze 60 rostlin pěstovaných vertiko systémem.(třetina je v proklené bedně a do zhruba 50cm byly chráněné)Vysel jsem asi 4 druhy a na celé čáře vedou hruboostné.Chtěl bych zdůraznit, že veškerá úroda dostala tzv.,,na prdel"docela dost slušným krupobitím zhruba před 3 týdny ale vzpamatovalo se to celkem obstojně.Pěstování zdar a přeju i ostatním slušnou ůrodu J a Olí

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz