Odolné odrůdy rajčat

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?) 
27.11.2020 17:54

Tak to je nemilá zpráva. Ale přesto to zkusím, třeba změnili názor, když budou mít toho nového prezidenta.wink I negativní výsledek je výsledek.

Milan HP

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 66.55 (?), 27.11.2020 19:15

Už jsem tuto informaci na toto forum psal. Fytokaranténní předpisy se stále zpřísňují. U rajčat a paprik je to v souvislosti s výskytem viru hnědé vrásčitosti plodů rajčete (ToBRFV). Dovoz osiva z třetích zemí do EU je podmíněn vzorkováním. Nově od léta 2020 se zavádí také povinnost vzorkování a testování veškerého uskladněného dosud neotestovaného osiva rajčete a papriky na ToBRFV, které má být přemísťováno v rámci EU. Nestačí tedy už potvrzení, že osivo pochází z oblasti prosté ToBRFV, za kterou se ČR považuje, jak tomu bylo doposud.
Proto se nedivte, že je větší pravděpodobnost, že Vám balíček zabaví a osivo zlikvidují.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 27.11.2020 19:53

Díky za varování. Takže raději ani nezkoušet a najít nějakou neoficiální cestu. Jenže když to půjde v obyčejném dopise, hrozí riziko, že i když to nezabaví, prosvítí to rentgenem, čímž to všechno zničí. Hmmm, tak to na pováženou.

Milan HP

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.144 (?), 28.11.2020 8:30

Já bych to shrnul tak, že oba tři hlavní představitelé tohoto vlákna porušují fytokaranténní předpisy. A ještě se tím veřejně chlubí. Velmi moderní a in.

host - 61.94 (?), 28.11.2020 8:40

Já jsem ještě nikdy neslyšel, že by pošta z ciziny procházela pod nějakým rentgenem.

Vladimír

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.144 (?), 28.11.2020 8:48

To, že jste to neslyšel neznamená, že to není možné.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 28.11.2020 9:24

To's mne potěšil, ale byla tady o tom diskuze, vyloučit se to nedá. Tenkrát to myslím bylo o semínkách z Číny. Samozřejmě doufám, že to tak není už kvůli Mountaineerům.smiley Ale pokud jsou naši celníci tak bdělí jako ti slovenští, oficiální dodávka je také ohrožena.

Stále hledám nějakou spolehlivou osobu na přeposlání. Snad to dopadne.

Milan

host - 61.94 (?), 28.11.2020 11:48

Nějak jsem zapomněl, co vlastně hledáš.  Chceš jako Mirek ty rajčata Chef´s? Díval jsem se na ten web s hodnocením a také na ty kdo jsou v porotě (zástupci semenářských firem, akademici z universit, atd.) a je mně jasné, že to hodnocení bylo spíše zaměřené na velkovýrobu v USA a její produktivitu, proto všechny ty odrůdy jsou hybridní, v oblasti chuti asi nic nového podobného jako Kumato, Sungold nebo cherry řada Sun od Tokity. To mně vůbec neláká. Chtěl jsem si prohlídnout katalog Reimers seeds, ty odolné odrůdy, ale nemají tam nic pro mne. Odolnost rajčat je široké neorané pole. Já bych třeba potřeboval tzv. paethenocarpická rajčata, která by tvořila plody i bez opylení i v době kdy je zima nebo přílišné horko a vlhko. Objevil se jeden člověk, který je schopen tuto parthenocarpii u semen vyvolat, ale zatím nikdo neví, jak bude do budoucnosti s tím svým know-how nakládat. Zatím jeho povídání čteme a diskutujeme.     Vladimír

host - 61.94 (?), 28.11.2020 12:51

Ještě bych chtěl k té partenocarpii dodat, že si chci koupit:

Tomato Blossom Set Spray, 8 Oz.

Dělá květy plody i přes špatné počasí.
Téměř každý květ vyprodukuje větší, masitější a téměř bezsemenná rajčata.
Zraje až o 3 týdny dříve.
Také pro použití na jiné zelenině. rostliny.
Obsahuje přírodní rostlinný růstový hormon Kinetin

Cena cca 9 dolarů.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 28.11.2020 16:54

Vladimíre,

ty Chef's já rozhodně nechci, ale až budu objednávat, bude líp, když toho bude víc, takže je Mirkovi vezmu. Tobě vezmu ten spray, tedy pokud ho mají, a cokoliv dalšího, po čem Tvé srdce zatouží. Když se toho sejde ještě víc, možná bychom mohli objednat i od Johnny's Seeds, protože mi došlo, že ten limit 100 dolarů pro odesílání do EU možná je právě proto, že k tomu musí vydávat certifikáty. 

Koukal jsem na vlákno Partenokarpická rajčata a tam Mirek psal o něčem na Ukrajině. Já letos zkusil partenokarpické okurky a žádná sláva, takže tam zatím ani nepokukuju.

Milan

P.S. PP se probudil se svými kousavými poznámkami. Bude veselo.wink

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty