Nejsladší rajčata
|
|
 |
 |
mato.zahradnik - (5) - 207.191 (?) 1.9.2018 10:06
Black cherry tam niesú, už ich nepestujem. Nahradil som ich Purple cherry, ale tie niesú na tomto obrázku. Black cherry chutili dobre, aj boli plodné, ale mali jednu nepeknú vlastnosť, veľmi sa kazili, už na kríku zvodnatievali, a akoby skysli. Toto mi tá Purple ch. nerobí, inak sú takmer totožné.Už ich neviem nájsť v ponukách semenárskych firiem, a tak je to jediná, ktorú si vysievam z vlastných semien, ostatné kupujem stále nové.
Čo sa týka meraní, tie najvydarenejšie mávajú okolo 11,5 °Brix. Inak bežne 9 -10 °Brix. Ale to len tie najsladšie odrody.
Čo sa týka zdrojov semien, niesom odkázaný na tie pochybné stránky s pofidérnym \"tovarom\", objednávam normálne zo špecializovaných firiem, absolútne spoľahlivé, nieje problém si také vygoogliť. V podstate si vystačím s 3-5 firmami, ktoré sa mi osvedčili.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.142 (?), 31.8.2018 23:39
Mato vidim ze tam mas aj black cherry. Tie ako hodnotis ohladom sladkosti? Lebo ja ich mam tiez a mne velmi chutia.
|
|
 |
|
 |
 |
|
mato.zahradnik - (5) - 207.191 (?), 1.9.2018 10:06
Black cherry tam niesú, už ich nepestujem. Nahradil som ich Purple cherry, ale tie niesú na tomto obrázku. Black cherry chutili dobre, aj boli plodné, ale mali jednu nepeknú vlastnosť, veľmi sa kazili, už na kríku zvodnatievali, a akoby skysli. Toto mi tá Purple ch. nerobí, inak sú takmer totožné.Už ich neviem nájsť v ponukách semenárskych firiem, a tak je to jediná, ktorú si vysievam z vlastných semien, ostatné kupujem stále nové.
Čo sa týka meraní, tie najvydarenejšie mávajú okolo 11,5 °Brix. Inak bežne 9 -10 °Brix. Ale to len tie najsladšie odrody.
Čo sa týka zdrojov semien, niesom odkázaný na tie pochybné stránky s pofidérnym "tovarom", objednávam normálne zo špecializovaných firiem, absolútne spoľahlivé, nieje problém si také vygoogliť. V podstate si vystačím s 3-5 firmami, ktoré sa mi osvedčili.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.189 (?), 1.9.2018 12:52
Black cherry tam niesú, už ich nepestujem. Nahradil som ich Purple cherry, ale tie niesú na tomto obrázku.
Další neúplné info. Jaká je tedy odrůda na obrázku?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.62 (?), 2.9.2018 16:07
Které odrůdy mají kolik? Je to problém napsat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 6.138 (?), 2.9.2018 22:19
Je Gardenberry F1? Podle toho, co píšete, ne. Zkusím je příští rok - hlas lidu, hlas boží. Můžete pár semínek postrádat?
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
mapri - (29) - 50.87 (?), 4.9.2018 16:42
U nás letos bylo nejsladší rajče Rosella, zajímavé je, že každým rokem je to jiné, loni to byl Mandat a letos nic moc. Marie
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|