Nejdou mi papriky ve foliaku

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?)
9.6.2009 20:27
Na datumu 7. 7, je chyba, má tam být 7. 6. 2009. nestihl sjem to opravit až nyní. Pěstujte i ve foliaku papriky v nádobách, kořeny mají možnost se lépe prohřát. Jsou li na zemi, podložit polistirénem. Zalévat a přihnojovat budete rostliny a ne celý prostor foliaku.
Datum, který tam patří
Datum, který tam patří
Datum opraven
Datum opraven
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 16.131 (?), 6.6.2009 21:10, zobrazeno: 20823x

Dobry den ja mam problem z papriky vubec mi nejdou a mam je ve foliaku listky zloutnou a jsou takove moc male listky opadali a nevim co stim a mam tam i okurky salatovky a ty taky jsou male nevim vse co jsem znala tak jsem udelala a tak prosim o radu uz jsem i kupovala i hlidu novou a hnojivo tak nevim co s tim dekuji o radu Pavlina

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 7.6.2009 20:33
Vše bude mít asi na neúspěchu v růstu chlad. Paprika vyžaduje na kořenu teplo. Jak nejlépe pěstovat papriky ve foliaku, máte na fotkách.
Velmi ranná Amálka
Velmi ranná Amálka
Velmi dobrá paprika AMY
Velmi dobrá paprika AMY

host - 16.131 (?), 7.6.2009 23:15

Dobry den dekuji za radu zkusim to co jste mi poslali na obrazku a to asi bude tou zimou zkusim si koupit jeste sazenice jestli jeste prodavaji nekde na trhu a udelam to tak, 

host - 187.88 (?), 10.6.2009 12:20

Ta černá paprika je odrůda Amálka? Pěstuji je letos druhým rokem mají barvu zelenou, ve zralosti jsou krásně oranžové.Jana

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 79.110 (?), 8.6.2009 7:15

Já mám foliák prvně v životě a zkušenosti vůbec žádné. Pod netkanou černou folií mám Fantazie (netkaná černá textilie je doporučená na sáčku od semínek). V zemi, bez netkané textilie, mám zasazeny Vlasty a Slávy. Nechci to zakřiknout, ale jsou všechny pěkné a plody jsou zatím velké asi jako nehet na palci u nohy, podobně jako má pán na fotografii u odrůdy Amy (i když to datum 7.7.2009, když je teprve červen?). Můžu říct, že papriky v zemi bez textilie jsou zatím pěknější a silnější a vyšší, než Fantazie v netkané textilii. Na sáčku se semínky jsou k Fantaziím doporučovány 170 cm opory, tak asi u nich je co dohánět ? Hnojím zkvašenými slepičáky jednou týdně a zatím se to paprikám zřejmě líbí. Na téma "Pěstování ve foliáku" je na tomto fóru vůbec velmi málo informací. Zdatní a zkušení "foliovníkáři" - kde jste? Podělte se s námi o své zkušenosti, prosím. Také si nevím rady se spoustou věcí, zejména jak postupovat, když nastane v létě situace, kdy bude svítit sluníčko a současně bude hodně větrno. Větrat foliák nebude možné, neboť by uletěl, nebo by ho vítr rozboural a teplota uvnitř bude větší, než 50 až 60 stupňů. Taková situace již letos nastala a foliák jsem měla zavřený 3 dny. V létě však budou teploty daleko vyšší. Z Vašeho dotazu není zřejmé, jestli v minulých letech se Vám pěstování paprik ve foliáku dařilo a stav Vašich paprik je jen letos takový špatný?

host - 16.131 (?), 8.6.2009 8:07

Dobry den to mate pravdu s tim datumem ale muze mit pretoceny fotoaparat ale uz je jedno samozdrejme ze se jedna o letosni papriky o vse co jsem tu psala asi ne co bylo pred rokem to bych tu tetka nepsala  to bych nemela potrebu psat co bylo pred rokem zadam tu o radu tak asi se jedna o ten to rok

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 9.6.2009 20:27
Na datumu 7. 7, je chyba, má tam být 7. 6. 2009. nestihl sjem to opravit až nyní. Pěstujte i ve foliaku papriky v nádobách, kořeny mají možnost se lépe prohřát. Jsou li na zemi, podložit polistirénem. Zalévat a přihnojovat budete rostliny a ne celý prostor foliaku.
Datum, který tam patří
Datum, který tam patří
Datum opraven
Datum opraven

host - 16.131 (?), 10.6.2009 23:37

Ale nic si s toho nedelejte z neakym datumem toho si vsiml naky chytrak ale me to nevadi ja se ptala prvni ja to zalozila a vy jste mi odpovedet ja jsem to napsala ze nemate pretocenej datum nevim jestli jste to cetl tak si stoho nic nedelejte.Dneska jsem koupila nove papriky a koupila jsem jich 15 a jsou pekne a velky a doufam ze mi zas neodejdou ale ja to udelam jako to mate vy na obrazku budu se ridit podle vas a snad to dopadne dobre PAVLINA

host - 216.60 (?), 10.6.2009 10:20

Rozhodně větrat... Fóliák pořádně ukotvit. Fólie v průběhu sezony může být větrem roztržena, tak to operativně vyměňujeme podle potřeby... Větrat se musí kvůli chorobám a také paprika nesnese dlouhodobě tak vysoké teploty... 

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 10.6.2009 18:14
Foliak musí být zhotoven tak, aby se dal, zepředu i zezadu otevřít co nejvíce. Vítr pouze profrčí, a žadné škody nenadělá.
Konstrukce foliaku
Konstrukce foliaku
Pěstování na puktech
Pěstování na puktech
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025