Já mám foliák prvně v životě a zkušenosti vůbec žádné. Pod netkanou černou folií mám Fantazie (netkaná černá textilie je doporučená na sáčku od semínek). V zemi, bez netkané textilie, mám zasazeny Vlasty a Slávy. Nechci to zakřiknout, ale jsou všechny pěkné a plody jsou zatím velké asi jako nehet na palci u nohy, podobně jako má pán na fotografii u odrůdy Amy (i když to datum 7.7.2009, když je teprve červen?). Můžu říct, že papriky v zemi bez textilie jsou zatím pěknější a silnější a vyšší, než Fantazie v netkané textilii. Na sáčku se semínky jsou k Fantaziím doporučovány 170 cm opory, tak asi u nich je co dohánět
? Hnojím zkvašenými slepičáky jednou týdně a zatím se to paprikám zřejmě líbí. Na téma "Pěstování ve foliáku" je na tomto fóru vůbec velmi málo informací. Zdatní a zkušení "foliovníkáři" - kde jste? Podělte se s námi o své zkušenosti, prosím. Také si nevím rady se spoustou věcí, zejména jak postupovat, když nastane v létě situace, kdy bude svítit sluníčko a současně bude hodně větrno. Větrat foliák nebude možné, neboť by uletěl, nebo by ho vítr rozboural a teplota uvnitř bude větší, než 50 až 60 stupňů. Taková situace již letos nastala a foliák jsem měla zavřený 3 dny. V létě však budou teploty daleko vyšší. Z Vašeho dotazu není zřejmé, jestli v minulých letech se Vám pěstování paprik ve foliáku dařilo a stav Vašich paprik je jen letos takový špatný?