Nákup zeminy v Jena
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MartinS - Stříbrný Zahrádkář (468) - 21.143 (?), 16.7.2015 16:19
Dobrý den,
vzledem k tomu, že naše původní zem je hodně jílovitá tak jsem nucen vše sázet buď do vlastního kompostu nebo jej dokoupit v kompostárně. Firma Jena je standartní kompostárna a vyrábí běžný kompost co by neměl být chemicky ošetřen jako je tomu právě většinou u pytlovaných substrátů. Pokud jste z Prahy nebo jejího okolí kde Jena působí, tak můžete též vyzkoušet kompost z kompostárny v Dolínku u Odolené Vody, který mám prověřený já. Kvalitní lehká a úrodná zem, plevelů je tam až dost, tedy opravdu zde se bát účinků herbicidů moc nemusím. Z Jeny když koupíte jenom kompost tak to bude podobné, určitě by Vám měli poskytnout všechny informace. Mají na komposty certifikáty.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 18.7.2015 19:43
Martine, s těmi herbicidy jste vedle jak ta jedle. V Bofixu a Agrofitu, které používá většina amatérských pěstitelů je jednou z účinných složek fluroxypyr. Semena plevelů z kompostu ze stříkané trávy vzejdou (i vlastní zkušenost). Bohužel citlivé plodiny, mezi které rajče patří, mohou být reziduy poškozeny. Cituji z návodu k postřiku flurostar, jehož jedinou účinnou látkou je fluroxypyr:
Následné plodiny: Před výsevem citlivých plodin jako jsou brambory, cukrovka, salát, mrkev nebo rajčata je třeba provést orbu a dodržet odstup minimálně 120 dnů od aplikace. Nelze vysévat jeteloviny, hrách, fazol a jiné luskoviny v období 12 měsíců po aplikaci přípravku v dávce 2,0 l/ha. Hnůj a zbytky rostlin získané z porostů ošetřených touto dávkou smí být použity pouze na loukách a pastvinách nebo na pozemcích určených k pěstování obilnin a trav. Veškerá organická hmota z porostů ošetřených dávkou 2,0 l/ha nesmí být zapravena do půdy.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|