Melounoviště 2011

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?) 
17.12.2011 8:56
Bečka medu je výborná odrůda. Pod stejnými obrázky se prodává odrůda Striped Klondike Blue Ribbon. Předloni jsem pěstoval i odrůdu Arriba F1 a připadla mi taky stejná.

Striped Klondike Blue Ribbon
Striped Klondike Blue Ribbon
Striped Klondike Blue Ribbon nebo Jubilee? Pak se v tom má jeden vyznat!!!
Striped Klondike Blue Ribbon nebo Jubilee? Pak se v tom má jeden vyznat!!!

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 17.12.2011 11:32

jinak uz mate objednány odrudy?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 17.12.2011 18:53
Nové odrůdy už mám koupeny a většinu osvědčených mám již z letoška. Co zatím nemám, tak je odrůda Granat od Sema, se kterou jsem byl velmi spokojen. Na roubování jsem používal podnože Herkules nebo Atlas, rovněž od Sema, telefonicky jsem je objednal přímo v Smržicích a vyzvedl si je u jejich zástupce u nás. Když porovnám tyto podnože tak Herkules jsem vyséval s odstupem po výsevu melounů a Atlas zároveň s melouny. Atlas rostl pomaleji než Herkules ale "souběžně" s melouny, takže byl akorátní pro roubování.

MZ - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 16.250 (?), 17.12.2011 19:48

Tak já letos taky doplním svou sbírku odrůd, ale počkám až na leden. Je to z toho důvodu, že firmy v této době finišují s doplňováním novinek na novou sezónu. Zřejmě to letos bude jen pár odrůd a to hlavně triploidy.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 17.12.2011 20:09

Jak jste letos dopadl s úrodou? Zmiňoval jste celkem nepříznivé podmínky pro letošní pěstování .

MZ - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 16.250 (?), 17.12.2011 20:55

Jestli to je dotaz na mně tak letos to byl skutečně boj. Přestože vody nebylo až tak velké množství jako v roce 2010,  tak nadělala neplechu ažaž. Problém byl hlavně v tom, že půda byla stále dost vlhká a to v naší těžké jílovici bylo opravdu znát. Zkrátka u melounu raději trvalé sucho s důkladným zalévaním, než déšť - tedy déšť v takovém rozsahu v jakém se vyskytoval. Další problém byl v chladnějším červenci. U melounu a na jeho vývoj   (aspoň tedy v naší lokalitě) je potřeba teplé a stálejší počasí hlavně v červnu a červenci už z hlediska delších dnů. Pokud jsou tyto dva měsíce chladnější či upršenějí srpen to už moc nespraví, a to mimo jiné i studenými rány. Letošní počasí do konce července nalomilo rostlinám zdraví a docela povedený srpen  - hlavně jeho konec už to moc nespravil (třebaže se rostliny začaly opět vyvýjet a kvést). U Vás na jižní Moravě přece jen neklesají ranní teploty tak nízko a půda je tam daleko lepší a podle vašich fotek na českých melounech (kde jsem neměl vůbec čas něco napsat) hádám, že úroda byla dosti dobrá. Mé snažení dopadlo daleko hůř. Ovšem díky roubovaným rostlinám přece jen něco bylo. Rostliny mě decimovala " černá hniloba okurky" píšu to v uvozovkách, protože když jsem dával chorobu určit panu Rodovi, tak říkal že, to ta hniloba není, že to bude asi fusariosa či verticillium a postřiky Rovralem moc nepomáhaly a dále mě odkazoval na rostlinolékařskou správu, kde by se pomocí vzorku dalo zjistit o co jde. Plody byly uprostřed prasklé a měly menší obsah cukru než loni, ovšem díky špatnému počasí se ani nedivím. Loni jsem na konci sezóny říkal, že horší už to být nemůže. Letos již raději neříkám nic, jelikož jsem se poučil a bohužel, jak se zdá, horší to může být vždy. Ale abych nekončil tak pesimisticky - lepší taky.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 18.12.2011 7:55

Jinak u me to byla slusna sezona, akorad driv nez se vytahl fotak tak se melouny snedly :) ackoliv melouny nebyly na textilii tak jsem velmi spokojen, jedina nevyhoda byla suchost pudy, kvuli tomu je budu priste pestovat na oné textilii, jiste neco zadrzi... mam tu hlinitobridlicnatou zem a je to jizni svah, takze vsechna voda se pres ten stěrk z břidlice vsákne nebo steče dolů a voda je tatam.

U dvou plodů jsem však zaznamenal něco jako úžeh - jakoby uvaření plodů.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 18.12.2011 8:23
Kořeny melounů jdou do země za vodou, čím hlouběji tím je sladší.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 18.12.2011 9:50

tak se budu tesit na 18odrud vod.melounu, teda pokud vsechny dojdou :) -asi na Mirka mit nebudu, chi, ale prozatim to postaci

host - 94.110 (?), 31.12.2011 10:43

Ahojte všem na Silvestra. Už se koukám na semena zelenin.Chci poprosit máte někdo stránky firem na Ukrajině nebo jinde v bývalých zemích svazu, které prodávají a posílají semena melounů, rajčat atd.? Díky moc Marek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz