Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek?
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?) 27.9.2020 23:15
Jo, rozmarýna se dá zaměnit za hodně bylin. Ale okurka je okurka, ne?
V tomhle případě jde o to, kdy byly vysazeny a kdy začaly plodit. Fotka tady nepomůže, pokud to nebude datovaný seriál od výsadby do sklízení. To jsem tady ještě neviděl a sám bych se do toho nepustil, protože výsledek je vždycky ve hvězdách. Tady nám nezbývá, než věřit slovům. A já jim věřím, protože září bylo až do pátku nádherné a teplé. I v noci. Takže letos to vyšlo, napřesrok už třeba ne.
Takže odpovím na otázku v titulku vlákna. Lze, když vyjde počasí a ostatní proměnné. Je to ale nejisté, asi jako všechno v životě. Záleží na každém, zda to riziko a případné ztráty přijme.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pudloo - (24) - 160.154 (?), 25.9.2020 14:38, zobrazeno: 2490x
Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek? Nebo je to prostě sezóna a konec.
Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?), 25.9.2020 16:28
My jsme letos měli potíže s klíčením i růstem sazenic, takže jsme vysévali čtyřikrát, poslední várka, která nakonec vyšla, šla do země v druhé polovině června. Tím se vyhnula studenému a deštivému počasí v červnu a dodnes ještě na záhoně plodí. Ale aby nevznikl omyl: stejně je silně napadená plísní okurkovou. Myslím, že je to všechno otázka počasí - září bylo nádherné. Jen připomínám, že nic neošetřuji chemicky, pouze důsledně otrhávám nejvíc napadené listy. Poloha: Ústecko (n.L.), 570 mnm, takže už jim pomalu hrozí mráz.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.42 (?), 26.9.2020 19:14
Je to velmi jednoduche napsat vysadil jsem pred mesicem a ted sklizim poslete foto jak napsal jedem uznavany pestitel rajcat Jedno foto je vic jak nekolik vet jeden pisatel psal ze ma rozmaryn nekolik roku prez zimu na venkovnim zahone a nevymrzne kdyz se tazatel zeptal at posle foto zatim nic asi premysli jestli je to rozmaryn nebo neco jineho vasek5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?), 27.9.2020 23:15
Jo, rozmarýna se dá zaměnit za hodně bylin. Ale okurka je okurka, ne?
V tomhle případě jde o to, kdy byly vysazeny a kdy začaly plodit. Fotka tady nepomůže, pokud to nebude datovaný seriál od výsadby do sklízení. To jsem tady ještě neviděl a sám bych se do toho nepustil, protože výsledek je vždycky ve hvězdách. Tady nám nezbývá, než věřit slovům. A já jim věřím, protože září bylo až do pátku nádherné a teplé. I v noci. Takže letos to vyšlo, napřesrok už třeba ne.
Takže odpovím na otázku v titulku vlákna. Lze, když vyjde počasí a ostatní proměnné. Je to ale nejisté, asi jako všechno v životě. Záleží na každém, zda to riziko a případné ztráty přijme.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.151 (?), 28.9.2020 20:02
Vypadají docela dobře. Asi by to opravdu chtělo přirychlit. Příště asi také zkusím, místa mám v srpnu většinou dost, jen je třeba nezapomenout.. Mám rád nakladačky jen tak na jídlo nebo salát. Hadovky mně tak nechutnjí.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pudloo - (24) - 168.156 (?), 19.10.2020 21:57
tak mě napadá, že mi asi také zplesnivěly, než že by přestaly plodit - na těch dlouhých koncích byly pořád malé okurečky, ale žádné listy. Když bych je stříkala, plodilo by to donekonečna?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|