Loni Lignohumát letos Mykorhiza

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?)
28.5.2012 10:02

Podílel jsem se malým dílem na konstrukci výrobní linky (umístěna v JAR) a tak si dovoluji vypsat tu trochu svých znalostí o tomto produktu (prosím znalejší o případné opravy):

1) jedná se skutečně o nějakou symbiotickou houbu, která pomáhá vázat živiny.

2) jsou dva (nebo tři?) druhy mykorrhízy, zhruba by se to dalo rozdělit na houbu pro listnáče a konifery, ale jsou tam různé vyjímky.

3) vyrábějí to tak, že v zásobníku mají pár měsíců namleté kořeny a podobný odpad, na kterém se ta houba pomnoží a pak to prostě rozemelou, nagranulují a fertig

Ten reklamní popis je imho dost nadsazený (jak už to tak bývá). Výrazně (pochybuji) snížená potřeba zálivky je zřejmě dána přídavkem nějakého toho absorpčního gelu, který vodu zadržuje, ale v tom množství, v jakém se přípravek aplikuje to může mít nějaký výraznější vliv asi jen když je rostlina ještě velmi malá.

Tyto a podobné přípravky většinou opravdu fungují, ale problémem je jejich vysoká cena... Podobné "zázraky" můžete dosáhnout také třeba s rostlinnými hormony (mám vyzkoušeno, ale decilitr vyjde i na několik set korun).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 28.5.2012 9:38, zobrazeno: 5657x

Pořád něco nového, kdo to má pořád zkoumat? cheeky Má už někdo praktickou zkušenost?

Mykorhizní symbióza je vzájemně prospěšný vztah mezi kořeny rostlin a některými půdními houbami.

Vytvořená mykorhíza umožňuje:

zvýšený obsah látek s antioxidačním účinkem
    zlepšení výživy, růstu a zdravotního stavu zeleniny
    vyšší výnosnost a odolnost
    lepší chuťové vlastnosti
    zcela přírodní pěstování zeleniny
    výrazně snížená potřeba zálivky a hnojení

Zní to skoro jako zázrak, ne? wink

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 28.5.2012 10:02

Podílel jsem se malým dílem na konstrukci výrobní linky (umístěna v JAR) a tak si dovoluji vypsat tu trochu svých znalostí o tomto produktu (prosím znalejší o případné opravy):

1) jedná se skutečně o nějakou symbiotickou houbu, která pomáhá vázat živiny.

2) jsou dva (nebo tři?) druhy mykorrhízy, zhruba by se to dalo rozdělit na houbu pro listnáče a konifery, ale jsou tam různé vyjímky.

3) vyrábějí to tak, že v zásobníku mají pár měsíců namleté kořeny a podobný odpad, na kterém se ta houba pomnoží a pak to prostě rozemelou, nagranulují a fertig

Ten reklamní popis je imho dost nadsazený (jak už to tak bývá). Výrazně (pochybuji) snížená potřeba zálivky je zřejmě dána přídavkem nějakého toho absorpčního gelu, který vodu zadržuje, ale v tom množství, v jakém se přípravek aplikuje to může mít nějaký výraznější vliv asi jen když je rostlina ještě velmi malá.

Tyto a podobné přípravky většinou opravdu fungují, ale problémem je jejich vysoká cena... Podobné "zázraky" můžete dosáhnout také třeba s rostlinnými hormony (mám vyzkoušeno, ale decilitr vyjde i na několik set korun).

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3358) - 5.149 (?), 29.5.2012 11:34

Úplně normální reklama, přičemž žádný z bodů zde uvedených si zahrádkář není schopen ověřit. To znamená buď věříte nebo ne. Já jsem si koupil 0,7 kg přípravku Symbivit a zkouším ho na paprikách Jalahot a na rajčatech. Zajímá mne, zda sklizeň při použití Symbivitu bude vyšší. Prostě bavím se. Kdybych chtěl mít větší úrodu rajčat, tak pro mne je nejjednodušší extenzivní způsob- vysadit víc sazenic.  Poznámka- teď budu přesazovat nějaké kaktusy rodu Turbinicarpus (špatně koření), tak k některým přisypu trochu Symbivitu (i když mám jen ten pro papriky a rajčata).

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025