Kdy zasit papriku, rajce, okurky
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 82.166 (?) 29.1.2010 14:17
Zanet-Jo zahrada je posilovna i na duši. Moje dítě zase vloni když jsem třeba dělala truhlíky tak to vytáhla i s kořenem, přiběhla za mnou a povídá..maminko kytičky,,, to samé s rajskýma atd.Co vidí to sní na zahradě, musím si dávat bacha jaký kupuju okrasný keře aby to nemělo barevné bobule. Nejvíc vedou ale lesní jahody na zahradě a cherry rajčátka.škube, ale všechno co se jí líbí, někdy už tedy hubuju.Ale co mě dostává je, že si lehne do trávy a dokáže jen tak ležet a kochat se sedmikráskami v trávníku nebo neustále lítá po trávě bez bot a oblečení, vnímá tu přírodu už od miminka neuvěřitelně silně.pak stačí už jen kýbl vody, kýbl písku ,lopatka a mám 2 hodiny klid pro práci na zahradě..kam se hrabe Fischer price :-D
Můj táta měl teď nějaké chmury ze stáří a jak jsme začli co kdo zasadí a co se jak pěstuje tak taky pookřál.Myslí, že ta zahrada je důležitá i pro ten režim toho důchodce, aby se udržovla v kondici.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 82.166 (?), 29.1.2010 14:17
Zanet-Jo zahrada je posilovna i na duši. Moje dítě zase vloni když jsem třeba dělala truhlíky tak to vytáhla i s kořenem, přiběhla za mnou a povídá..maminko kytičky,,, to samé s rajskýma atd.Co vidí to sní na zahradě, musím si dávat bacha jaký kupuju okrasný keře aby to nemělo barevné bobule. Nejvíc vedou ale lesní jahody na zahradě a cherry rajčátka.škube, ale všechno co se jí líbí, někdy už tedy hubuju.Ale co mě dostává je, že si lehne do trávy a dokáže jen tak ležet a kochat se sedmikráskami v trávníku nebo neustále lítá po trávě bez bot a oblečení, vnímá tu přírodu už od miminka neuvěřitelně silně.pak stačí už jen kýbl vody, kýbl písku ,lopatka a mám 2 hodiny klid pro práci na zahradě..kam se hrabe Fischer price :-D
Můj táta měl teď nějaké chmury ze stáří a jak jsme začli co kdo zasadí a co se jak pěstuje tak taky pookřál.Myslí, že ta zahrada je důležitá i pro ten režim toho důchodce, aby se udržovla v kondici.
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.253 (?), 29.1.2010 18:22
Záleží také na tom, kde máte zahradu, pokud je v teplé poloze, není nutno vysévat moc brzy, rostlinky to v teple doženou. Pokud je např. v nadm. výšce 500 m, jak to mám já, je nutno vyset brzy. Jiřina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.253 (?), 31.1.2010 18:03
Pokud máte zahradu v příhodných klimatických podmínkách vinařské oblasti, dřívějším zasetím uspíšíte sklizeň, pokud bych u nás semínka zasela v dubnu, tak mi nenaroste nic. Zeleninu pěstuju pro radost, sklizené plodiny jsou pouze vedlejším produktem mojí radosti, taková přidaná hodnota. Nejraději jen tak chodím po zahradě a dívám se, jak to roste. Plodiny mají kvalitu bioprodukce - chemii používám jen v kalamitní situaci, např. plíseň na rajčatech loni 1x ošetřeno. Naštěstí si ještě vydělám tolik, že ta jedovatá nechutná rajčata v hypermarketu bych si mohla koupit. Takové domácí rajče např. Stupické polní..., Bejbino... to si nekoupíte. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.167 (?), 2.2.2010 10:09
Předloni jsem vyséval rajčata v půlce dubna a bylo to pozdě. Úroda byla,
ale velmi malá. Měl jsem hromadu zelených rajčat, ale už nedokázala dozrát. Loni jsem sel 23. března a rajčat bylo tolik, že jsme je jen těžko dokázali skonzomovat. Hodně jsme jich ozdali. Letos zkusím vysít ještě tak o týden dřív. S vytáhlými rostlinkami nemám problém, protože je potom znovu přesadím po vršek a celé pěkně zakoření. Před výsadbou jsou krásně silné. Po výsadbě jsem je loni překryl netkanou textilií, ale nepokládal jsem jí přímo na rostlinky. Trochu jsem si s tím vyhrál a na záhonek zapíchal silnější klacky a přes ně tu textílii natáhnul. Vytvořily si tam pěkné mikroklima a krásně zakořenily a vyrostli. Udělal jsem to proto, že loni bylo konce května velice chladno a známému, který je dal do záhonu bez ochrany všechny pomrzly. Po asi dvou týdnech jsem folii sundal. Pěstuji hlavně Starty a Tornáda. Loni jsem zkusil i jiné. Všechny byly nádherné. Chodí se na ně dívat i hodně sousedů :-).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.254 (?), 4.2.2010 13:51
Já se rád připojím k tomu "pokusu" vysít rajčata 10.04. navrhuji cenově dostupné odrůdy Tornádo nebo Start. U paprik to můžu zkusit klidně taky, ale normálně mě papriky už ted lezou ven, kolem 15.04. je dám do foliáku a koncem května mám první plody, kozí roh Beros i dříve. Jsem v Polabí 185 m.n.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.253 (?), 4.2.2010 19:03
Tam, kde nakupuji, stojí 15 semen rajčete Stupické polní rané 6 Kč a 0,5 g semínek nehybridních paprik 12 Kč. Z nehybridních paprik mám dobrou zkušenost s Folikou /červená/ a Vlastou / oranžová. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|