Hokaido dnes



Magdaléna1 - (9) - 122.28 (?)
9.1.2014 20:27

Myslím, že je to také vlhkem a chladem... spousta lidí má dýně běžně v bytě... já je mám ve spíži, stejně jako jiné dýně... a vydrží do března... myslím, že by vydržely i déle, ale zatím jsme je do března snědli... ted mám ve spíži ještě 4 hokaida, 1 blue hubbard a 1 buttercup a 2 špagetové... takže zase nevydrží :)...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 84.120 (?), 9.1.2014 19:29, zobrazeno: 4525x

Tak... takto mi Hokaido odišlo v priebehu 10 dní! Mám ho na chalupe v nevykurovaných priestoroch, kde skladujem i jablká... Poradí mi niekto... Robí niekto z Hokaida pyré, ktoré potom mrazí?   Je tamnejaká zmena chuti, kvality?...Ďakujem, rád by som zachránil pár kusov, ktoré súešte dobré...


   
host - 213.119 (?), 9.1.2014 20:13

Hokaido je potřeba uskladnit do sucha.   Nemáte ve sklepě vlhko?

   
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 165.42 (?), 9.1.2014 20:20

Hokaido nemá moc rádo chlad a vlhko. Takových 15°C a vlhkost běžného bytu ho udrží při životě téměř do jara. Déle vydrží odrůda se zelenou slupkou (tuším Delica), ta má slupku silnější. Napadají mě jiné způsoby, tradiční u jejích sester - kandování, zavařování na různé způsoby. Možná by jako polotovar vyšlo pyré sterilované. U zmraženého by se mohla zcela vydělit voda a bude to taková zvláštní hmota, ze které vyteče oranžová voda a pak se to špatně spojuje ve vábnou jedlou hmotu. 

   
Magdaléna1 - (9) - 122.28 (?), 9.1.2014 20:27

Myslím, že je to také vlhkem a chladem... spousta lidí má dýně běžně v bytě... já je mám ve spíži, stejně jako jiné dýně... a vydrží do března... myslím, že by vydržely i déle, ale zatím jsme je do března snědli... ted mám ve spíži ještě 4 hokaida, 1 blue hubbard a 1 buttercup a 2 špagetové... takže zase nevydrží :)...

   
host - 9.2 (?), 9.1.2014 23:27

Taky se mi takhle začaly hokkaida kazit, hlavně ty nedozrálé, co jsem musela předčasně sklidit kvůli mrazům. Anebo plody, u kterých se mi "povedlo" ulomit stopku.Takže po zkušenostech nenechávám nic náhodě a skladuju jen ty zralé a neporušené. Z ostatních dělám pyré do mrazáku úplně běžně, na polévku nebo do svíčkové jsou k použití úplně jako čerstvé. Taky jsem jsem jich pár zkusila nakrájet na tenké plátky a usušit, ty dávám do rizota. Hanča

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika