K tomuto účelu mám 200L sud, který natrhám plný kopřiv a zaleju vodou. Ze začátku to nesmrdí, tak to nechávám otevřené a každý den promíchám. Jakmile to začíná smrdět zakryji pechovým výkem. Zákvas je hotový, když se na hladině přestane tvořit pěna. cca 3 týdny. O tomhle je již mnoho napsáno v ténatu hnojiva, tak zkuste zahledat a třeba Vám to pomůže
Dobrý den, ráda bych se zeptala zkušeného zahradkáře, který si vyrábí zákvas z kopřiv. Určitě dost zapáchá, je možno sud s kopřivama a vodou/ 2/3 kopřiv,1/3vody/ přikrýt nebo musí být, pro správný výsledek otevřený? Děkuji B
K tomuto účelu mám 200L sud, který natrhám plný kopřiv a zaleju vodou. Ze začátku to nesmrdí, tak to nechávám otevřené a každý den promíchám. Jakmile to začíná smrdět zakryji pechovým výkem. Zákvas je hotový, když se na hladině přestane tvořit pěna. cca 3 týdny. O tomhle je již mnoho napsáno v ténatu hnojiva, tak zkuste zahledat a třeba Vám to pomůže