Hnědé špičky rajčat San Marzano

tovog - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 3.244 (?)
18.8.2014 17:16

Potvrzuji, u tohoto druhu mám letos stejný problém. Od agronoma místního družstva již z dřívějška vím, že v naší půdě je nedostatek síry a vápníku a přebytek fosforu. Takže to by sedělo.

Aniž bych tušil příčinu zahnívání (to sotva začalo) jsem v polovině července koupil pytel hašeného vápna, rozmíchal ve vodě a zalíval s tím, tedy hlavně zelí, které nechtělo tvořit hlávky (abych zvýšil pH a zelí mohlo čerpat molybden). Zelí roste v řadě za rajčaty. Zahnívající rajčata jsou hlavně tam, kde zelí není a vápnem jsem nezalíval. A celkově se zdá, že to ustává.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

tovog - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 3.244 (?), 18.8.2014 17:16

Potvrzuji, u tohoto druhu mám letos stejný problém. Od agronoma místního družstva již z dřívějška vím, že v naší půdě je nedostatek síry a vápníku a přebytek fosforu. Takže to by sedělo.

Aniž bych tušil příčinu zahnívání (to sotva začalo) jsem v polovině července koupil pytel hašeného vápna, rozmíchal ve vodě a zalíval s tím, tedy hlavně zelí, které nechtělo tvořit hlávky (abych zvýšil pH a zelí mohlo čerpat molybden). Zelí roste v řadě za rajčaty. Zahnívající rajčata jsou hlavně tam, kde zelí není a vápnem jsem nezalíval. A celkově se zdá, že to ustává.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz