Ředkvičky

host - 253.117 (?)
20.7.2008 20:12

dobrý den, velmi mě zaujala ředkvičková diskuze a ráda bych se zeptala jak poslední přispivatel používá bílou netkanou textilii proti dřepčíkům.díky d

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 253.117 (?), 20.7.2008 20:12

dobrý den, velmi mě zaujala ředkvičková diskuze a ráda bych se zeptala jak poslední přispivatel používá bílou netkanou textilii proti dřepčíkům.díky d

host - 180.74 (?), 21.7.2008 7:29

Je to myslím velice jednoduché. Připravím záhon, udělám rýhy, do kterých seju na vzdálenost cca 5 cm semínka ředkviček. Semínka zahrnu a řádky lehce přitlačím dlaní. Pak ustříhnu pás bílé netkané textílie (k dostání v zahrádkářských potřebách). Samozřejmě záleží na tom, jak dlouhý a jak široký záhon je. No prostě měl by být dost široký i dlouhý na to, aby se dal povolit, aby měly ředkvičky prostor na nať. Pokud to neodhadnu, jednoduše později přidám pás, který ten původní částečně překrývá. Ředkvičky se snažím pravidelně zalévat. Samozřejmě záleží na počasí, ani přelití není moc vhodné, protože pak se pod fólií tvoří řasy nebo co to je (povrch půdy je zelený). Taky je dobré občas pod textílii mrknout a vytrhat plevel, kterému se pochopitelně taky daří. Jo, textílii po obvodu záhonu zajistím takovými zelenými kolíky, které se prodávají přímo na to. Dávám jich tolik, aby textílie držela u země, je možné, že pak se tam slimáci jen tak lehce nedostanou, že bych měla ředkvičky ožrané, se mi zatím nestalo. No a protože dřepčíci nemají šanci, ani bulvičky nejsou provrtané. Občas některá bulvička praskne, ale to se stane myslím i bez zakrytí. Tak přeju zdar při pěstování!

host - 253.117 (?), 21.7.2008 20:28

děkuju pěkně a přeju hezký den

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty