Dýňoviště 2015 + 2016
|
|
 |
 |
host - 237.254 (?) 30.12.2015 8:41
Dobrý den, mám dotaz týkající se pěstování dýní ve stínu (pokud už je v nějakém jiném vláknu, omlouvám se - nenašla jsem).
Pro začátek uvedu, že bydlím 650mn, dýně bych potřebovala vysadit do stínu, poté by se plazily po jižním osluněném svahu, tzn."nohy" ve stínu, "tělo" na slunci. Bude v tom problém?
Dále bych chtěla poprosit o sdělení zkušeností s druhy dýní, které jsou schopné vyrůst v této nadmořské výšce a kratším veg.období - vysazení ven je možné nejdříve po 20-tém květnu, první mrazíky se můžou objevit v první polovině září.
Děkuji všem, Lenka z Vysočiny
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.254 (?), 30.12.2015 8:41
Dobrý den, mám dotaz týkající se pěstování dýní ve stínu (pokud už je v nějakém jiném vláknu, omlouvám se - nenašla jsem).
Pro začátek uvedu, že bydlím 650mn, dýně bych potřebovala vysadit do stínu, poté by se plazily po jižním osluněném svahu, tzn."nohy" ve stínu, "tělo" na slunci. Bude v tom problém?
Dále bych chtěla poprosit o sdělení zkušeností s druhy dýní, které jsou schopné vyrůst v této nadmořské výšce a kratším veg.období - vysazení ven je možné nejdříve po 20-tém květnu, první mrazíky se můžou objevit v první polovině září.
Děkuji všem, Lenka z Vysočiny
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 30.12.2015 10:57
Stín plný, toulavý? Jak je to daleko k tomu oslusvahu ? Pařeniště, fóliák, sklo-to by mohlo pomoct. Pečlivá příprava záhonu-nohy v teple a plný talíř je cesta k úspěchu. Pak už jen pohlídat Malé Zmrzlé, slimáky, padlí, zajistit přístup pro opyl.hmyz, nezbytnou zálivku, přihnojování... a je to v košíku! S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |