Dýně Muškátová
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 252.4 (?), 14.3.2016 9:19
Zkusila jsem podle rady vyset 5 semen dál od sebe do velkého kbelíku umístěného v bytě. Uvidím, co to udělá. Když se to bude moc vytahovat, šoupnu to na okno ve verandě. Tam je 8 až 10 stupňů. To zpomalí růst. Po zmrzlích to vysadím i s tím děravým kýblem. S předpěstovanými dýněmi jsem zatím naměla stěstí. Špatně se ujímají. Ale s touhle to jinek nepůjde. H.K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rbata - Bronzový Zahrádkář (66) - 134.22 (?), 14.3.2016 23:03
Nafotil jsem nějaké muškátové dýně, které pěstuji. Vždycky mi v zahraničí chutnala jídla z dýní a zkoušel jsem to i u nás, ale nebylo to ono. Až po nějaké době jsem zjistil, že to je druhem. V zahraničí se pěstovala tykev muškátová (tehdy v ČSSR nazývaná "pižmová"), ale u nás prakticky nepěstovala. Po nějaké době se objevila odrůda Provence, ta je však velká a špatně dozrávala. Jednou jsem viděl na trhu malou muškátovou tykev, koupil jsem ji a začal s ní pokusničit. Křížil jsem ji s jinými odrůdami a vybíral plody, které dozrály jako první. To co pěstuji dnes je muškátová tykev, která si ponechala své dobré vlastnosti, je velikosti asi Hokkaida a dozrává poměrně brzy. Loni kvůli suchu byly první z tykví dost malé, ale na podzim se to zlepšilo. Rozhodl jsem se, že dnes nafotím něco z toho co tu ještě mám a zároveň uvařím kompot. Na letošní rok jsem sehnal semena z USA - Lofthouse Landrace Moschata a z Ruska odrůdu Mamuška takže mohu pokračovat v pokusech :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.4 (?), 17.3.2016 13:05
Krása :) Já dělám polévky. Vnitřek vydlabu lžící a uděláme bubáka. Kdyby toho bylo víc, zavařila bych pyré. Kompot nám nejede. Vybírala jsem neco co bude dobré i hezké. H.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.85 (?), 10.4.2017 11:47
Zdravím Richarde, chtěla bych se zeptat, jak jste byl spokojen s Lunga di Napoli?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.190 (?), 31.5.2021 15:37
Pestuje alebo pestoval niekto dynu muskatovu a ma nejake tipy na pestovanie? Kupil som palzivu odrodu Waltham Butternut na skusku, ze to vysejem v najblizsom case
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.217 (?), 1.6.2021 13:40
Vysadil som nakoniec vcera do sadbovacov a dal do sklenika, kedze bolo len 10 semien v balicku, dufam, ze uz nie je neskoro. Ked pisete, ze maju pavukovity vzrast do vsetkych stran, tak asi budu potrebovat velku plochu, nie len niekde pri kraji zahonov. Mam tu zvonkovitu odrodu a nie turbanovitu
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|