Ano, je to Serpentine. Vyrostla nám a uzrála jen jedna. Ostatním uhnívaly konečky - netuším proč. Ale jsou dobré i malé a nezralé, chutnají jako cukety. Tak jsem je trhala, když jim začal ten koneček žloutnout. Jsme s manželem začátečníci, dýně jsme prostě vysadili ke kompostu a do jamek dali sušený hnůj a tohle vyrostlo. Sadili jsme sazenice, které už byly dost ostnaté a pak jim slimáci už tolik neublíží. Na slimáky používáme Ferramol a taky je vraždíme ručně nebo spíše "nožně" či nějakým píchátkem. Se Serpentinou zkušenost nemám, ale loni jsem poznala muštátovou dýni z obchodu a byla jsem nadšená. Výborná je pečená na másle se solí a pepřem, případně se sýrem typu parmezán. Nebo zapečená s masem a sýrem... Nebo i do buchty. Prostě je dobrá jakkoli, co vás napadne.. Martina