Drevena pnouci "zed" na dyne - jak na to?

host - 9.2 (?)
5.7.2012 13:25

Dobrý den. Něco podobného mne napadlo také. v Pondělí chci koupit betonářskou síť a z ní pomocí několika dlouhých kolíků zatlučených do země vytvořit opěrnou zeď 2x3m. Tu bych nepostavil do lajny, ale do mírného oblouku kvůli stabilitě a větru. Letos jsem je začal pěstovat poprvé tak uvidím. Dokonce jsem někde viděl jak dýně pěstiteli lezla po stěně a nakonec po střeše mírného sklonu nějaké boudy.  Pěstuji dýně Hokkaido jejíž plody nebudou vážit víc jak dně kila. Samozřejmě že dýně velkoplodé jejichž plody váží i několik desítek kil je asi nemožná takto pěstovat. Každopádně těžšší plody se musí vyvázat taky. To co tady popisuji je zatím můj záměr a není vyzkoušený, nic méně ani nemožný. Václav

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.98 (?), 4.7.2012 7:24, zobrazeno: 4095x

Velice rychla a jasna otazka. Prosim mohli by jste poradit nezkusenemu cloveku- "netruhlari" jak vyresit otazku "rozrostle dyne"? Dyne jsem vysazel nekde v kvetnu a nyni jiz zabiraji velice velke uzemi na nasi zahradce (zorane pole) a zasahuji mezi dalsi zeleninu.

Zastipovat se mi nechteji. Kamard mi doporucl, at jim postavim jakousi mrizkouv zed ze drave a slahouny do ni omotat- nese ot prej i radu vyhod. Jenze jak na to? Jak na to aby potom taot zed tezsi plody udrzela. K dispozici mam nekolik lati, dreva taky...

Mohl by mi nekdo poradit jak na to? Prip. da se nekde neco podobneho zakoupit za slusnou cenu?

Predem dekuji 

host - 9.2 (?), 5.7.2012 13:25

Dobrý den. Něco podobného mne napadlo také. v Pondělí chci koupit betonářskou síť a z ní pomocí několika dlouhých kolíků zatlučených do země vytvořit opěrnou zeď 2x3m. Tu bych nepostavil do lajny, ale do mírného oblouku kvůli stabilitě a větru. Letos jsem je začal pěstovat poprvé tak uvidím. Dokonce jsem někde viděl jak dýně pěstiteli lezla po stěně a nakonec po střeše mírného sklonu nějaké boudy.  Pěstuji dýně Hokkaido jejíž plody nebudou vážit víc jak dně kila. Samozřejmě že dýně velkoplodé jejichž plody váží i několik desítek kil je asi nemožná takto pěstovat. Každopádně těžšší plody se musí vyvázat taky. To co tady popisuji je zatím můj záměr a není vyzkoušený, nic méně ani nemožný. Václav

host - 4.98 (?), 7.7.2012 7:13

Toto jsou hokaida a pociam maximalne s 2ma kily. Nakonec jsme s kamaradem vymysleli takovy provizroni asi 1.5 m vysoke reseni.

Jedna se o vzdalenost 4 mestru. Do zeme 50cm natluceme cca na tuto vzdalenost 6 drvenych kulu, ktere spojime pletivem (plotovym), privnene dratem a z obou stran vyztuzene pricnymi prkynky z modrinu- jez se budou starat o stabilitu "plotu" ve finale do plotu dyne namotam. Uvidime- musi to stacit :)

PS Dekuji za prispevek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025