Cukrový meloun Oranje Ananas

host - 234.252 (?)
7.10.2009 9:30

Ja som mala vysadenú zmes cukrových, boli tam tri odrody, už si nepamätám názvy, ale jedna odroda nebola celkom ako na obrázku, ani šupka ani dužina, možno sa prepelili s tými ostatnými, ale je možné aj to, že semeno v sáčku mohlo byť iné ako na obrázku. Už sa mi to stalo, že vyrástlo niečo celkom iné, napr. pri okrasných tekvičkách.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 99.227 (?), 2.10.2009 11:32, zobrazeno: 6690x

Vypěstovala jsem si letos cukrové melouny Cucumis melo Oranje Ananas. Na sáčku od semínek je slupka tohoto melounu vyobrazena jako žlutá s oranžovými skvrnami a meloun je výrazně žebrovaný. Ze semínek mi vyrostly melouny se slupkou tmavě zelenou, za mlada trochu chlupatou, později hladké s rozpraskanou síťkou, bez náznaku jakéhokoli žebrování. Může se ještě vzhled melounu změnit, když už jsou poměrně velké? (průměr mají 10až15cm, na délku mají okolo 20cm). Je možné, že se ve firmě spletli a nasáčkovali nesprávný druh semínek? Jestli ano, jaký druh cukrového melounu mi vlastně vyrostl? Poradí mi někdo? Díky Alena. 

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 235.68 (?), 3.10.2009 20:21

To jsem byla jediná, kdo si letos vypěstoval cukrové melouny Oranje Ananas? Zajímalo by mě, zda někomu vyrostly cukrové melouny, které jsou vyobrazeny na sáčku, nebo také úplně jiné ?

host - 234.252 (?), 7.10.2009 9:30

Ja som mala vysadenú zmes cukrových, boli tam tri odrody, už si nepamätám názvy, ale jedna odroda nebola celkom ako na obrázku, ani šupka ani dužina, možno sa prepelili s tými ostatnými, ale je možné aj to, že semeno v sáčku mohlo byť iné ako na obrázku. Už sa mi to stalo, že vyrástlo niečo celkom iné, napr. pri okrasných tekvičkách.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 110.31 (?), 12.10.2009 12:35

Děkuji Vám za názor. Stalo se mi to totiž poprvé, kdy v sáčku jsou semínka jiná, než se na obale sáčku uvádí. Zejména u NG Gardenia mě to velmi překvapilo a moje důvěra k jejich semínkům je otřesena.  Navíc ty cukrové melouny, co měly být Oranje Ananas nejsou ani chuťově moc dobré a vůbec nejsou ani trochu voňavé po rozkrojení. Snažila jsem se dohledat na netu odrůdu, která by se podobala mnou vypěstovaným cukrovým melounům a snad by mohlo jít o cukrový meloun "Tendral", na nějž se popis mých výpěstků nejvíc hodí a jako jediný ze všech cukrových melounů po rozkrojení vůbec nevoní. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz