Co s tímto uvadlým rajčetem?
|
|
 |
 |
host - 174.168 (?) 2.7.2009 17:24
Nevím, ostatních 6 rajčat, které mám ve společném truhlíku jako to jedno ovadlé jsou úplně v pohodě. Rajčata mám v truhlíků, nezdá se mi, že by mělo málo vody, sice přes den truhlík dost vyschne (nechci zalévat, když na ně praží sluníčko, radši je nechám suché a zaliju až večer), ale když je zalévám, tak se mi nezdá, že by to zeminou (kupovaná v baumaxu s přídavkem hnojiva na 6 týdnů) jen proteklo, docela dobře to saje, ale nevím..
Někdo tu psal, že je problém s tím, že mám listy plesnivé? Je tomu tak? Co mám koupit na plísně u rajčat, co je nejlepší pokud je to potřeba?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 30.6.2009 15:11, zobrazeno: 13966x
Zdravím. Co mám dělat s tímto rajčetem? Je celé uvadlé a nejsou tam žádné náznaky nových výhonků, je tam vyrostlé jedno rajče a zdá se mi, že bere sílu, ale už je asi pozdě a celé rajče nezachráním, že? Jak to vidíte podle fotky? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář (102) - 174.168 (?), 30.6.2009 15:12
|
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 30.6.2009 16:10
jsou ty listy povadlé a měkké a nebo jen zkroucené?
pokud jsou "jen" zkroucené a tvrdé tak je vše ok, kroutí se prvotně při nedostaku vláhy a nebo i horkem, běžná věc
jinak květy tam máte, jedno rajče sice předběhlo zbytek, leč toho bych se nebál, nechal bych to být! z těch květů uvidíte že začnou pomalu růst další plody
|
|
 |
|
 |
 |
|
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář (247) - 93.178 (?), 30.6.2009 16:12
Podle fotky to vidím tak, že je Vaše rajče v pořádku. Zkroucení a sklonění listů, jaké vidím na fotce, je dané odrůdou rajčete. Listy nejsou povadlé, ani splihlé, začernalé apod. - což by mohla být známka plísně.
Rajče Vám jde do plodů, které rostou, jsou tam i další květy. Skutečně se mi to jeví jako dobré.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 30.6.2009 19:47
Díky všem za reakce, kéž by byly pravdivé. Jinak listy tohoto rajčete jsou dost měkké oproti ostatním listům jiných rajčat, které mám okolo, tak nevím :-/
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 2.7.2009 13:50
Prosím, co s tím? Rajče je hodně moc uvadlé, listy strašně měkké, je už mrtvé? Nebo mám odstranit ty měkké listy? Mám doma akorát mospilan a kristalon plod a květ, tím to asi nezachráním, že? Co mi prosím radíte? Díky moc všem za rychlé rady.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 2.7.2009 15:37
a netrpí rajče suchem??? je venku nebo v truhlíku? v truhlíku kolikrát klasické zalévání nepomáhá! koupený substrát na sluníčku okamžitě vyschne a při dalším zalévání voda jen proteče
já takový substrát koupil do skleníku a před pár týdny jsem opatrně zeminu odhrabával a dosypal starou poctivou orninu...
Mospilan je na savé a žravé škůdce, tím rajče nestříkejte
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 2.7.2009 17:24
Nevím, ostatních 6 rajčat, které mám ve společném truhlíku jako to jedno ovadlé jsou úplně v pohodě. Rajčata mám v truhlíků, nezdá se mi, že by mělo málo vody, sice přes den truhlík dost vyschne (nechci zalévat, když na ně praží sluníčko, radši je nechám suché a zaliju až večer), ale když je zalévám, tak se mi nezdá, že by to zeminou (kupovaná v baumaxu s přídavkem hnojiva na 6 týdnů) jen proteklo, docela dobře to saje, ale nevím..
Někdo tu psal, že je problém s tím, že mám listy plesnivé? Je tomu tak? Co mám koupit na plísně u rajčat, co je nejlepší pokud je to potřeba?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |