Co s rajčatami?

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?)
22.4.2012 12:55

Podle mne je toto klasický případ pro lignohumát, který umožní využití toho světla, které je k disposici, případně jej smíchat s hnojivem - trošku Krystalonu start.Také si myslím, že máte v pokoji příliš teplo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 5.149 (?), 20.4.2012 20:20

Napíši jak to dělám již mnoho let:

K prvnímu- vysévám do zeminy cca 2 díly něčeho jako kompost co mám na zahradě a 1 díl kupovaného universálního zahradnického substrátu. Přesazuji do téhož, sazenice vůbec nehnojím.

Ke druhému-je možno použít i normální zeminu, stejně do ní jednou půjdou, já to stále míchám-ten dvacetilitrový pytel mě stačí na všechno (cca 250 sazenic) a nechci ho dál v paneláku skladovat

Ke třetímu: Pochopitelně zasadit co nejhlouběji, pokud to jde až po první pravé lístky.

Ještě k hnojení: U rajčat se doporučuje nepřehnojovat dusíkem. Poměr mezi N: P:K by měl bý 10:10:10. Já hnojím jen na podzim kompostem. Při výsadbě zasypávám sazenice také jen kompostem s přídavkem popela ze dřeva (K, P a Ca).Někdy v průběhu vegetace přidám do zálivky nějaké jednoduché dusíkaté hnojivo.

A ještě k tématu otužování přikládám dnešní snímek 64 ks sazenic na venkovním parapetu společné lodžie v panelovém domě

Rajčata
Rajčata

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 166.3 (?), 20.4.2012 20:40

dejte za ně třeba i čtvrtky bílého papíru, takové detaily mohou dost pomoci

a každopádně víc na světlo!

já jim vyhradil nejsvětlější pokoj a snažím se tam držet teplotu neustále pod 20 stupňů, většinou tak 18 a jak to jde, šup přes den na terasu

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 21.4.2012 21:37

Tak ještě jednou: rostliny umístit hned za okno a za nimi nainstalovat zrcadlo, které odráží a násobí množství světla pronikající zvenku oknem. Já užívám staré velké zrcadlo nebo malé zrcadlové tabulky(35*35cm), které prodávají v nábytku. Rostliny pak mají dostatek světla a nevytahují se.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 22.4.2012 12:55

Podle mne je toto klasický případ pro lignohumát, který umožní využití toho světla, které je k disposici, případně jej smíchat s hnojivem - trošku Krystalonu start.Také si myslím, že máte v pokoji příliš teplo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz