...pouzil jsem substrat z Agro CS... rostlinky ale nadherne po presazeni vyrostly... zacalo z az ted, cca po mesici, kdyz zacali nasazovat kvety... neni to treba tim, ze jsem je jeste nehnojil? Rostlinky jsou 3 v truhliku 50cm... Druh papricky je Jalapenos
Nepoužil jste kupovaný substrát? Stalo se mi to taky - v průmyslově vyráběných kompostech bývá i tráva posečená na trávnicích ošetřených selektivními herbicidy proti dvouděložným rostlinám. Pro některé citlivé rostliny to může být likvidační.
Těžko říct - asi "přiměřeně", ale pokud si dáte do Google "habanero red" a překliknete na obrázky, jsou tam i obrázky těchto papriček v květináčích. A nebo je prostě zasadíte, a když jin bude květináč malý, tak je přesadíte
Loni mi prezimovaly tři naga jolokia v květináčích 20-30 cm, v dubnu šly do foliovniku, ta největší vyrostla 1,5m a sklizeň asi 4-5kg papriček, drtivá většina dozrála.
...pouzil jsem substrat z Agro CS... rostlinky ale nadherne po presazeni vyrostly... zacalo z az ted, cca po mesici, kdyz zacali nasazovat kvety... neni to treba tim, ze jsem je jeste nehnojil? Rostlinky jsou 3 v truhliku 50cm... Druh papricky je Jalapenos