Cherry a "hrušková" rajčátka

host - 15.72 (?)
19.1.2009 18:52
zdravím Vás, jsem studentka a rozhodla jsem se, že se pustím do prvních krůčků zahradničení :-) ráda bych pěstovala cherry rajčátka, ale nevím jak na to. V domě máme velmi vlhko a tak bude vhodná varianta asi ten balkón. Budu ráda, když mi některá z vás poradí, v jakém ročním období začít a jak o ně pečovat, jesli to vyžaduje pečlivou starost. Děkuju za odpověd studentka Iva
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 15.72 (?), 19.1.2009 18:52
zdravím Vás, jsem studentka a rozhodla jsem se, že se pustím do prvních krůčků zahradničení :-) ráda bych pěstovala cherry rajčátka, ale nevím jak na to. V domě máme velmi vlhko a tak bude vhodná varianta asi ten balkón. Budu ráda, když mi některá z vás poradí, v jakém ročním období začít a jak o ně pečovat, jesli to vyžaduje pečlivou starost. Děkuju za odpověd studentka Iva

host - 162.128 (?), 26.1.2009 21:50
Ivo, pro vás je nejlepší si koupit už napěstované sazenice. Oběhněte si v březnu zahradnictví v okolí a zeptejte se, jestli budou prodávat sazenice. Sazenice bývají v prodeji tak v dubnu a stojí cca 15-30 Kč. Kupte si velké kvetináče, a začátkem kvetna ty sazeničky dejte do těch květináčů. Maximálně dvě sazenice do jednoho květináče. A čím vetší květináč, tím lepší. Dá se to pěstovat i v pytli se substrátem, ale není to zase až tak estetické, a na balkoně to chcete mít určitě hezké. V zahradnictví vám poradí rajčata co jsou vhodná do květináče. Pak už jen zalívat a zalívat a občas přihnojit. Pokud si koupíte tyčková rajčata (já jsme na balkoně měla i Tornáda) tak k nim zabodněte bambusovou tyčku, a přivazujte je k ní. Ale na začátek se spokojte s těmi balkonovými rajčátky, ty jsou fakt nenáročné. Když už budete kupovat sazeničky, tak si vemte i nějaké papriky, taky existují druhy na balkon. Plody nejsou sice tak úžasné jako u paprik ze skleníku, ale pro zábavu a poučení to není špatné.

host - 15.72 (?), 27.1.2009 12:08
Děkuji za odpověď mnohokrát :-)

host - 169.122 (?), 27.1.2009 14:33

nic jiného nepěstuji něž balkonová(Vilma) a hruškové..mimochodem hrušková netrpí plísní a měl jsem je až do zámrazu už po několikátý rok..naflákám je ne loňský přeházený kompost cca15 a deNně si někdo odnáší mísu, protože toho je moc... balkonové jsou strašně chuťově dobrá a ty mám po dvou v kyblíčkách z baumaxu za 19kč..je nutno do nich udělat 8mm dírku z boku..když je sucho tak tam vrazím kolíček z větve a naopak za děště je vyndám..výhoda balk.je že se nezaštipujou

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz