Pestoval som minulý rok... príšerne veľa miesta zaberá v záhrade. 40kg nemala, aleja mám záhradu na chalupemimo domu, chodím tam 2x týždenne, takže aj zálievka vyzerá podľa toho, tento rok chcem dať hydrogel na udržanie vlahy....Chuťove... iste, dá sa aj nasurovo, je sladkastá, ale veľa jej nezjete, až tak sladká ako melon nie je. Používali sme ju hlavne do zeleninových zmesí typu WOK, proste to robím tak, že zoberiem 1/2 sáčka originál woku z obchodu a pridám kukuricu hrášok, mrkvu, kaleráb, nejakú tekvicu /Hokkaido alebo Gialla di Napoli). Po odrezaní sa táto tekvica na reze začne "potiť" fakt intenzívne a potom to na reze zaschne... ale ak som nerezal ďalej, cca po týždni to na reze začalo plesnieť, zvlášť, ak som sa rezom už prepracoval kamsi k jaderníku. Dlhšie ako do decembra mi skladovanie nevydržala (ani Hokkaido)...celkové hodnotenie: Lepšia ako cuketa (ale pozor, cuketa je najlepšia mladučká, Gialla musí dozrieť), horšia ako Hokkaido (to je moje No1.)...inak, mal som semienkaBlack Futsu, ale priesady mi padli, tento rok som ich nezháňal, budem vďačný za prípadnú recenziu...