Vysetý trávník a plevel
|
|
|
|
|
|
|
|
Gustav Šarapatka - (4) - 49.1 (?), 4.6.2012 11:32, zobrazeno: 20413x
Prosím o radu. Mám 14 dní vysetý trávník na ploše asi 800m2, který ještě vůbec nevyrazil, protože bylo sucho. Zato se ujmul plevel a ted když začalo pršet tak roste před očima. Co s tím plevelem mám dělat?? mohu použít nějaký selektivní herbicid aniž bych ublížil ještě nevzešlému osivu??.. mám obavu že než vzejde trávník tak tam budu mít plevelovou džungli. díky předem za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.39 (?), 4.6.2012 12:17
Michale, já bych to prozatím s trávníkem p. Gustava neviděl tak černě.
Zeptám se p. Gustava: zaléval jste vysetý trávník? Ano, ne, jak často? Bylo u Vás (před současným deštivým počasím) stálé sucho, nebo se to tak střídalo?...
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gustav Šarapatka - (4) - 49.1 (?), 4.6.2012 13:26
Osivo jsem zasel před tím než se měl dle předpovědi přihnat velký déšť. Nakonec všude okolo lilo jako z konve a unás ani kapka. Od té doby 14 dní ani kapka. Osivo tudíž leželo na suchu protože jsem neměl ještě možnost ani zalévat :((Plevel vyrazil nejdříve malinký a jen místy, ale teď za víkend některé mrchy vyrazily takovým tempem, že nevím co s tím :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 4.6.2012 16:25
My jsme trávník zakládali před dvanácti lety - nejdříve se na pozemku stavělo a pak skoro po dvou letech se sela tráva, tudíž bylo vše zapleveleno - černobýl, lebeda, bér, nad námi louka s pampeliškami. Plevel samozřejmě vzešel první. Nechali jsme trávu povyrůst do výšky, kdy už ji bylo možné posekat a až pak jsme plevele začali ničit - pampelišky vezme agrofit, lebeda po něm zvadne, ale pak se vzpamatuje, tu bere bofix, ale ten se smí použít za sezonu jen jednou. Pokud se lebeda znovu nevysemení, zlikviduje se postupně sekáním. Nejhorší plevel je bér - taková ta tráva s přisedlou růžicí a klásky s miliony semen, ikdyby jste ji usekl těsně nad zemí, stejně vykvete, ten jsme likvidovali vyrýpáváním, strašná práce, ale kupodivu na těch místech pak tráva rostla nejlépe, asi jí prospělo dodatečné provzdušnění. Hlavně teď nestříkejte ani postřikem na dvouděložné plevele, vzal by i vzcházející trávu.
|
|
|
|
|
|
|
Gustav Šarapatka - (4) - 189.203 (?), 4.6.2012 19:51
Díky moc za všechny odpovědi. Pampelišky a kopřivy bych spočital na prstech jedný ruky takže to je v pořádku, ale na obrázku posílám pro názornost jakýho svinstva mám ted plnou zahradu a roste to před očima :(Myslíte tedy že nechat být a zkusit nechat vzejít trávu a potom začít hubit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|