Roundap - Roundup

host - 22.30 (?)
15.7.2007 7:43
Originál je pouze Roundup - a balení jsou různá. Bílé láhve se žlutým, červeným, zeleným i bílym víčkem. Viděl jsem všechny výše zmíněné barevné kombinace a všechny byly od firmy Monsanto.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 58.230 (?), 14.7.2007 12:35, zobrazeno: 28791x

Rekne mi nekdo konecne jaky je rozdil mezi ROUNDAP a ROUNDUP,kazdy totiz v inzeratech tvrdi ze prave ten jeho pripravek je ten NEJlepsi???

A jeste ze ten jeho je zarucene original! Ja znam ten v zelene lahvicce se zlutym vickem maji ho casto hoby markety pak jsem videl na netu bile lahvicky s Roundupem - zavadejici asi Naschval je JMENO lisi se jen jedno pismeno. Kdo od koho Kopiruje?? Co je Ucinejsi?? DEKUJI za Reakce.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498), 14.7.2007 14:10
Registrovaný názov od Monsanto je RoundUp, samozrejme. To je originál.

(Osobne som RoundAp ešte nikdy nevidel. To je snáď len nejaký preklep, resp. fonetický prepis v inzercii a pod. Podobne ako keď záhradkári vo svojej metodike na 2007 používalú slovo wuchsal.)

host - 22.30 (?), 15.7.2007 7:43
Originál je pouze Roundup - a balení jsou různá. Bílé láhve se žlutým, červeným, zeleným i bílym víčkem. Viděl jsem všechny výše zmíněné barevné kombinace a všechny byly od firmy Monsanto.

host - 58.230 (?), 22.7.2007 15:46

Chci jen doplnit k memu dotazu ze mi bylo vysvetleno ze roundup tak se to pise spravne, ale baleni je pro kazdy trh jine bile maji v polsku tam stoji litrovka koncentratu kol. 250 kc - to se to pak prodava za 400 kc v Cechach!

Ale na strankach Mosanto je pouceni o originalech - jedine Zelene vicko!!!

Dale je pro më zmatene oznaceni Biaktiv - chapu je to lepsi model Roundupu a ty se zelenym vickem maji ten napis uveden na etikete! Ale byla lahvicka s bilym vickem s napisem Roundup 360, me vsichni ubezpecuji to je taky Biaktiv, ale proc to na lahvi neni uvedeno nedokazi zodpovedet.

Shrnu to - pokud vsechny uvedene vyrobky vyrabi Mosanto a chvili znaci tak a pak jinak, bali to chvili do bile barvy, v hoby marketech je jen zelena ovalna lahvicka se zlutym vickem, je vyrobce sam proti sobe a dela jen zmatek mezi svymi zakazniky i tim ze upozornuje na falsifikaty. Co je vlastne napodobenina se asi nedozvim, nikdo prece neuzna ano prodavam, levnejsi, napodobeninu. A v Ramci prodeje... Vsechno jsou originaly ze vsech nejucinejsi!!!

host - 72.36 (?), 12.6.2008 9:00

Je to prostě bordel! Mohu potvrdit jako prodavač od oficiálních dodavatelů!

Pravda je, že zmatky dělá sám výrobce a pak je těžko radit!

host - 8.143 (?), 26.5.2009 20:09

Roundup je správně, je to anglický název a slovo "up" se čte jako "ap", takže to někdo někde slyšel a napsal takhle, jinak je to úplně stejné.

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 26.5.2009 20:50

Ale anglicky by se to četlou raundap, ne?

host - 221.215 (?), 24.6.2009 9:26

Nechte ROUNDUP ROUNDAPEM a kupte si radši český DOMINÁTOR. Cena je daleko menší a účinek naprosto stejný. A nemusíte tím pádem řešit falzifikáty.    Paja

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 66.207 (?), 24.6.2009 10:19

Možná máte pravdu, ale já raději sáhnu po tom, co mi celé roky dobře fungovalo a proto mám k Roundupu důvěru. Navíc mám dojem, že Dominátor se prodává jen ředěný a připravený k postřiku. Na některé rostliny je však potřeba použít přípravek neředěný. Neředěný Dominátor jsem nikde neviděla, což může být i tím, že - jak píšu nahoře, rovnou sáhnu po tom, co znám a s čím mám dobrou zkušenost.

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 24.6.2009 10:24

Ne, Dominator se také prodává s koncentrací 480 g/l. Účinná látka je stejná jako v Roundupu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz