Odstránění plevele s ohledem na blízkost studny
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) 7.5.2007 23:48
Kdy budete trávník v okolí studny pravidelně sekat, plevely potlačíte, ušetříte za herbicidy a nebudete mít obavy o kvalitu vody ve studni.
Ne že bych nevěřil úplné a neškodné biodegradaci herbicidů v půdě, zejména z úst výrobců a prodejců chemikálií. Pamatuji, že totéž tvrdili o DDT, HCH a PCHB.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.179 (?), 9.5.2007 6:51
Tak tak, snad před týdnem se tady řešilo, kolik metrů od studny může být kompost a tento týden už se u studny vesele stříkaj pesticidy! To máš
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.172 (?), 9.5.2007 10:57
Dobrý den, vesele určitě ne. Stále se jedná o radu a o snahu dozvědět se o tomto problému co nejvíce. Studna je součásti dvorku a ne záhrady, kolem studny žádná tráva neroste, nejbližší zatrávněná plocha je asi 4 m od studny a inkriminované ( rozuměj zaplevelené) místo asi 8 m. Děkuji. Marta.ka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.30 (?), 12.5.2007 8:43
Doporučuji Roundup.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.153 (?), 16.5.2007 21:54
Dobrý večer, děkuji všem za reakci na mnou vznesený dotaz. Trávník jsem zlikvidovat nechtěla i když se nejedná zrovna o anglický. Jedná se o obyčejnou zahradu s běžným nijak nepěstovaným a opečováváným trávnikem(bez hnojení). Trápil mě výše jmenovaný plevel a potřebovala jsem to řešit, aby nedošlo k úplnému znehodnocení zahrady a účelu jejího užití. Zpětně souhlasím, že je lepší zaplevelení předcházet než ho pomocí chémie řešit. Nakonec jsem použila Garlon, snad v menší koncentrací než doporučené a velice opatrně. Šťovík(hlavně) a pampeliška hodně po 20 -ti dnech zeslábly a pak došlo k pokosení a nakonec jsem motýčkou, rýčem a jinak rozrušila to co zbylo. Vím, že uplně jsem se plevele nezbavila ale pokusím se to řešít častějším kosením a jinak. Co se týče polohy studny, zložení zeminy atd. vše si uvědomují, ale jsem začínájící zahradkářka(říká se to vůbec tak česky?) a tak o těch věcech spíše potřebuji poradit a na ně upozornit. Děkuji všem. Marta.ka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 1.5.2008 10:49
To není pravda, jen ho ze země rostliny nedokážou vstřebat. Ale pořád tam je, poločast rozpadu tak půl roku až rok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 1.5.2008 10:52
|
|
|
|