Odstránění plevele s ohledem na blízkost studny

host - 76.122 (?)
1.5.2008 10:52

*poločas

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 7.5.2007 23:48
Kdy budete trávník v okolí studny pravidelně sekat, plevely potlačíte, ušetříte za herbicidy a nebudete mít obavy o kvalitu vody ve studni.
   Ne že bych nevěřil úplné  a neškodné biodegradaci herbicidů v půdě, zejména z úst výrobců a prodejců chemikálií. Pamatuji, že totéž tvrdili o DDT, HCH a PCHB. 

host - 228.179 (?), 9.5.2007 6:51
Tak tak, snad před týdnem se tady řešilo, kolik metrů od studny může být kompost a tento týden už se u studny vesele stříkaj pesticidy!  To máš

host - 74.172 (?), 9.5.2007 10:57
Dobrý den, vesele určitě ne. Stále se jedná o radu a o snahu dozvědět se o tomto problému co nejvíce. Studna je součásti dvorku a ne záhrady, kolem studny žádná tráva neroste, nejbližší zatrávněná plocha je asi 4 m od studny a inkriminované ( rozuměj zaplevelené) místo asi 8 m. Děkuji. Marta.ka  

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 9.5.2007 11:17
Asi jsme Vám, paní Marto.ka, nerozumněli, budu citovat Váš úvodní dotaz "prosím o radu jak postupovat při odplevelení trávníku (šťovík, pampeliška) když na dvoře je studna".
   Samotné metry vzdálenosti mají význam jen přibližný (asi jako nadmořská výška zahrady), záleží na propustnosti, svažitosti, výšce spodní vody aj.
   Přesto bych zopakoval to, co jsem napsal 7.5.

host - 22.30 (?), 12.5.2007 8:43
Doporučuji Roundup.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 12.5.2007 14:06
Jenomže Roundupem trávník neodplevelíte. Roundupem jej zlikvidujete.

host - 100.153 (?), 16.5.2007 21:54
Dobrý večer, děkuji všem za reakci na mnou vznesený dotaz. Trávník jsem zlikvidovat nechtěla i když se nejedná zrovna o anglický. Jedná se o obyčejnou zahradu  s běžným nijak nepěstovaným a opečováváným trávnikem(bez hnojení). Trápil mě výše jmenovaný plevel a potřebovala jsem to řešit, aby nedošlo k úplnému znehodnocení zahrady a účelu jejího užití. Zpětně souhlasím, že je lepší zaplevelení předcházet než ho pomocí chémie řešit. Nakonec jsem použila Garlon, snad v menší koncentrací než doporučené a  velice opatrně. Šťovík(hlavně) a pampeliška hodně po 20 -ti dnech zeslábly a pak došlo k pokosení a nakonec jsem  motýčkou, rýčem a jinak rozrušila to co zbylo. Vím, že uplně jsem se plevele nezbavila ale pokusím se to řešít častějším kosením a jinak. Co se týče polohy studny, zložení zeminy atd. vše si uvědomují, ale jsem začínájící zahradkářka(říká se to vůbec tak česky?) a tak o těch věcech spíše potřebuji poradit a na ně upozornit. Děkuji všem. Marta.ka

MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111), 7.6.2007 6:38
Pokud chcete používat Roundup, tak se nám osvědčilo více než natírání jednotlivých listů plevele ustřižená PET láhev, do které se přípravek nastříká. Tak nezlikvidujeme celou plocu ale jen místa s plevelem. Trávník se po čase rozroste. A taky sekat, sekat, ...

host - 76.122 (?), 1.5.2008 10:49

To není pravda, jen ho ze země rostliny nedokážou vstřebat. Ale pořád tam je, poločast rozpadu tak půl roku až rok.

host - 76.122 (?), 1.5.2008 10:52

*poločas

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika