Kopřivy

host - 214.234 (?)
24.8.2007 19:01
Já jsem před lety koupil chalupu s podobnou zahradou, vypadalo to na samé kopřivy, ale když jsem to od jara sekal, kopřivy samy zmizly a už první léto tam byl celkem ucházející trávník.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Záložák - (2), 10.8.2006 22:31, zobrazeno: 13298x
Asi není dobré mít na zahradě moc kopřiv,že jo. Přišli jsme k zahradě kde je koberec kopřivových kořenů,(kopřivy jsou na kompostu).Kdo poradí jak na ně? Díky

host - 166.20 (?), 11.8.2006 0:31

Pokud jsou v trávníku tak zničit častým sekáním. Na kompostu ROUNDUP a nejlépe  postřik po 14 dnech zopakovat. Příští rok ale vyrostou nové ze semen.   VašekB

host - 240.216 (?), 24.8.2007 14:13
také máme na zahradě kopřivy, ale jenom kopřivy, zahradu jsme koupili s domkem. žádná jiná tráva tam neroste. všude samé kopřivy a jejich kořeny, celé koberce, když jsme tam zavítali poprvé, kopřivy byly vyšší než my, a to nejsme žádní trpaslíci. mezi tím rostou stromy. ovocné. zahradu bych ráda měla bez kopřiv a s travičkou. velikost zahrady - asi 1000m2, co s tím? budu vděčná za dobrou radu. děkuji předem.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 24.8.2007 16:37
Kopřivy jsou plevel vlhkých humózních míst s polostínem, které se nesečou, většinou za domem, u plotu, na zavážkách, v temnějších koutech zahrady. Přestože jsou velmi vitální, koření mělce a pravidelná péče o zahradu je udrží v přijatelných mezích. Kopřivy nedělávají problémy ani v bramborách, v záhoncích, pod stromy ani v trávníku. Mnohem horší je peťour, svlačec, pýr, bršlice, pcháč.
Nadbytek kopřiv můžet zezačátku usušit na čaj nebo posilující koupele. Pravidelným sečením zmiznou.

host - 214.234 (?), 24.8.2007 19:01
Já jsem před lety koupil chalupu s podobnou zahradou, vypadalo to na samé kopřivy, ale když jsem to od jara sekal, kopřivy samy zmizly a už první léto tam byl celkem ucházející trávník.

host - 240.216 (?), 25.8.2007 8:20
děkuji za rady, bude to chtít asi čas. nechci se vrhat do chemikálií, spíš jsem ještě přemýšlela o nějakém stroji jako např. traktůrek s něčím vzadu,co by ty kořeny nějak  povytahoval, já to přehrábla a třeba spálila nebo tak. zatím děláme rekonstrukci domku, a na zahradu se moc nedostaneme kvůli haldám suti ze stavby. takže kopřivy už mají zase asi metr. je teda fakt, že už ne metr šedesát jako před rokem. takže naděje na vyplenění bez chemie a pěkný trávník tady je. ještě jednu dík.

host - 240.216 (?), 25.8.2007 8:26
jo a s tím čajíčkem a koupelemi a použití v kuchyni třeba na špenátek - to je taky dobrý nápad. mějte se pěkně.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz