Jaký prostředek zlikviduje i půl metrový plevel?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 186.139 (?), 5.5.2011 18:16, zobrazeno: 11310x
Dobrý den.
Pročetla jsem několik diskuzí, ale ani v jedné jsem nenašla to, co potřebuji.
Minulý rok jsme seřezali ptačí zob a na některých obrází, vždy asi tak metr od sebe. Mezi ním se ale rychle rozrostl plevel všeho druhu, ani nevím jaký, ale jsou tam i kopřivy. Vše to má na výšku asi půl metru. Jelikož se jedná o velkou plochu, tak chci na to použít nějaký postřik, který zlikviduje tak vysoký plevel a zároveň pak můžu místo plevele zasadit nový ptačí zob, takže aby ta půda nebyla moc kontaminovaná a ptačí zob se uchytil.
Máte nějaké rady? Roundup se mi zdá dost drahý a právě nevím, zda pak po něm můžu zasadit ptačí zob či ne.
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.139 (?), 5.5.2011 19:45
Děkuji za odpověď. Ale na lino můžu zapomenout, protože chci co nejrychleji zasadit ten ptačí zob místo plevele. Tak myslíte, že když postříkám plevel, zhruba za měsíc bude po něm, pak ho jen seberu a hned můžu sadit živý plot? Nebo nějakou dobu počkat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 9.5.2011 14:09
proc by mel total zasahnout i ten ptaci zob postrik likviduje jen to co se postrika kdyz se to dela malym postrikovacem tak se srikne jen kde je treba ja stim strikam i okolo vysazeneho ziveho plotu a take ho nezasahnu
|
|
 |
|
 |
 |
|
vodehnal - (23) - 174.134 (?), 9.5.2011 13:24
Alternativou Roundopu je např. Dominátor-stejná účinná látka, ale nižší cena (1 l cca 270-300 Kč).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|