Jak zlikvidovat plevel v trávníku?

host - 227.36 (?)
3.8.2014 12:04

Ak mate vela deti, staci vypisat sutaz...

Ja mam problem s kyslickou. Inak pekna rastlinka, ale likviduje travnik. Skusim upravit pH hore a ak nepomoze, pojdem na herbicidy. Neda sa vytrhat ani rucne, co by slo na mojom malom travniku. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 243.114 (?), 1.8.2014 22:06
Popenec břečťanovitý, nezabírá na něj naprosto nic. Tímto bych i vypsala odměnu na fungující návod, jak se té potvory zbavit (kromě roundapu, zakládat nový trávník se mi nechce)

host - 182.36 (?), 1.8.2014 22:18

Zvláštní, jen jsem zjistila, že je k jídlu, najednou není k nalezení. A do trávníku mi neleze vůbec, takže to bude i nějakými místními podmínkami.

A neříkejte, že Lontrel na jaře by ho nezlikvidoval. Trošku problém je, co pak s tou posekanou trávou, protože kompost z ní je vhodný zase jen na trávník a do obilí... Přípravek najdete například v Bofixu. 

host - 243.114 (?), 2.8.2014 12:11
Nezlikvidoval ho Bofix, kombinace Lontrel-Starane ani Banvel. Jen zežloutne a zfialoví a po dešti roste dál.

host - 227.36 (?), 2.8.2014 13:51

Ja by som skusil dat do zipovacieho sacku vatu s round up-om a prizipoval s nejakym listkom z rastliny. Nechal posobit. Nemalo by sa nic z toho dostat do travniku. Jednoduhsi sposob by bol natriet list rastliny s roundupom stetcom. Travniku by to tiez nemalo ublizit. Existuje nejaky komercny pripravok, ked sa natiera herbicid ako gel na listy. Juro

71hergot - (8) - 252.41 (?), 2.8.2014 14:02

Juro, asi problém s tímto druhem plevele nemáte, jinak by jste věděl, že je to neuskutečnitelné.

Mám také tento plevel v obrovské míře na zahradě v trávníku a počet lístků této rostliny je obrovský.

Letos na jaře jsem zakládal nový trávník a s novým trávníkem se také objevil tento plevel. Dříve jsem ho na zahradě ve starém trávníku neregistroval.

Mezi tímto plevem roste i tráva, takže já osobně vsázím na to, že pravidelným sečením bude plevel oslabovat a tráva se probojuje na jeho místo. Na podzim mám v plánu projet trávník vertikutátorem (pokud jej seženu :/) a doufám, že se mi podaří alespoň z větší části se tohoto plevele zbavit a trávník tak bude mít prostor pro rozšíření se a časem se snad tohoto plevele zbavím úplně...

Je to jen můj návod a polemika do budoucna... :)

host - 243.114 (?), 2.8.2014 19:07
No, vize je to krásná - ale ta potvora nám přerostla zapojený trávník starý cca 10 let a je toho svinstva čím dál tím víc. Kosení tomu samozřejmě nevadí, protože je přilehlý, vertikutací ho nevyhrabete, jen se dál pomnoží...

host - 227.36 (?), 2.8.2014 20:24

Ak mate travnik maly, mozno stoji za to, venovat trosku casu a vyryt ho rucne strucne. Samorejme, ak je ho relativne malo kusov a je to na hodinu ci dve. Ja som lenivy zarabat chemicke gebuziny a prehrnat sa v travniku ma bavi. Takto sa zbavujem burin. Zatial to vidim na remizu. Najhorsia je jar a ked su velke sucha. Burina ziskava body. Ale stale mam pekny husty travnik, sem tam burinka netrapi. Juro

host - 24.113 (?), 2.8.2014 22:43

Na 600 m2 je to práce na jednu pětiletku...

host - 243.114 (?), 3.8.2014 0:39

Můžete dojet, potřeujeme vyplít cca 2000 m² blush

host - 227.36 (?), 3.8.2014 12:04

Ak mate vela deti, staci vypisat sutaz...

Ja mam problem s kyslickou. Inak pekna rastlinka, ale likviduje travnik. Skusim upravit pH hore a ak nepomoze, pojdem na herbicidy. Neda sa vytrhat ani rucne, co by slo na mojom malom travniku. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz