Jak naložit s plevelem po aplikaci Roundupu?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.200 (?), 8.3.2007 8:38, zobrazeno: 35604x
Prosím o radu, jak naložit s plevelem, který po aplikaci Roundupu zaschl? Mohu ho vytrhat a dát na kompost? Neuškodím tím do budoucna rostlinkám, ke kterým kompost přidám?
Děkuji Lenka
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.52 (?), 8.3.2007 9:02
Klidně do kompostu. Dělám to stejně. Rondup je biologicky odbouratelný a neměl by vadit. Jen při stříkáni by mělo být bezvětří a krásně teplo. Čím víc jsou otevřené dýchací průduchy na listech, čím lépe běží přenos z listu do rostliny, tím lepší účinek. Jen tak na okraj: Pokud postříkáte výmladky okolo švestky, odumře i tato švestka. Bohužel jsem to vyzkoušel osobně.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 22.30 (?), 8.3.2007 16:27
Já to nechávám tak. A pokud je to vysoká tráva, tak jí prostě pohrabu a třeba spálím. Jinak v kompostu to nevadí Roundup se odbourává - je biologický. To že to ničí švestky, tak tomu nevěřím, protože se to požívá i v lesních školkách, sadech atd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.52 (?), 8.3.2007 18:10
Možná jsem se nevyjádřil jasně: Roundup je určen k likvidaci všeho, co je schopno jej vstřebat zelenou plochou listu. Když postříkáte kmínek (škola a spol) nic se nestane. Když ale postříkáte cokoliv zeleného je konec. Minimálně se zasaženou zelenou větví. Váš názor jsem hlásal taky, dokud mi ty švestky nepomřely. Schválně si to vyzkoušejte. Mimochodem i taková likvidace stále rostoucích zbytků z kořenů po lísce je jednoduchá: Jehla+stříkačka + roundup. Stříknou pod kůru a je po lísce.Čím více, tím dříve. Ale nemusíte mi věřit. Klidně si to opět vyzkoušejte.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.200 (?), 9.3.2007 7:17
Všem děkuji za radu.
Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.186 (?), 15.3.2007 14:03
Souhlasím s Vámi... Udělala jsem podobnou zkušenost. Chtěla jsem odplevelit zanedbané jahody - jahody jsem pečlivě zakryla sklenicemi a postříkala plevel i těsně u jahod. Jahody sice nezahynuly, ale zápasily o život, neplodily a tvářily se jako kdyby se přes kořeny přenesl roundup i na ně.
Ježura
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.54 (?), 4.5.2007 4:07
pletiv, zabije vše, je to asi stejné, jako když si umyjete ruce benzínem nic se vám nestane, pokuste si jej plikovat nitrožilně.
Ale Vámi popisovaný jev je obecně známy a nachází se v návodu - likvidace rašících pařezů a použití neředěného roundapu
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.200 (?), 9.3.2007 7:31
Potřebuji se plevele zbavit z chodníku, kde prorůstá ve škvírách mezi dlažbou. Vytrhávání jsem už vzdala, protože většinou se mi rostlinka přetrhne a z kořene za čas vyroste nová.
Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|