Čím zničit heřmánek v trávě?

david.rehor - (12) - 96.87 (?)
9.12.2009 21:43

Gabino,

uz to tady napsal nekdo prede mnou. Proboha proc nicit vonavou a lecivou kyticku? Budte rada, ze mate na zahrade takovou milou rostlinku.

Hezky vecer David

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 238.34 (?), 17.9.2009 15:59, zobrazeno: 9132x
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo odzkoušený přípravek na zničení heřmánku?Kupovali jsme v Osevě už dvakrát nějaký postřik co nám doporučili a stejně máme zahradu plnou heřmánku.Díky Gábina

host - 96.2 (?), 29.11.2009 1:21

Proboha proč ho chcete zničit? Je léčivý, voňavý a krásně kvete. Necpěte si do zahrady zbytečně jedy, heřmánek se dá docela snadno vyplejt. Jsou horší plevele. Krásnou zahradu i s heřmánkem přeje panidana

host - 171.74 (?), 7.12.2009 20:54

Otázkou je, zda se jedná o heřmánek, nebo nějakou jinou podobnou rostlinu.Všechno jsou to jednoleté plevele a omezit se dají častým sekáním kat, aby se nemohly vysemenit.Na tuto skupinu jinak mimo jiné působí Lontrel.Pokud se někdo bojí chemie a dává přednost trhání na čaj, měl by si napřed zjistit, zda se třeba zrovna o ten heřmánek skutečně jedná.       pH

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 7.12.2009 23:59

Dobrý den, omlouvám se, asi jsem odpověděla trochu hloupě. Ale jak sám říkáte, jsou to jednoletky a pokud se nenechají vysemenit tak nepůsobí problémy.  V trávě se zlikvidují sekáním a jinde to stačí prostě nezanedbat a včas vyplejt. Z některých dotazů a rad mám pocit, že by chtěli mít bezdotykovou zahradu. Místo aby se sehnuli a vypleli to, tak hned hledají něco, čím by to postříkali. Taky mám v kůlničce roundup na to co nejde vyplejt!  Ale zvykla jsem si, kdykoliv jdu na zahrádku, tak si beru sebou pohrabáček,  je tak akorát dlouhý abych se nemusela shýbat - to víte záda bolej...  Kochám se kytkama a zároveň automaticky pohrabuju. je to prý dobré i pro udržení půdní vláhy a spousta plevele se tím zničí už v zárodku. No tak se na mě nezlobte a nemějte mě za pitomce, co radí jak plejt.

p.s. i s kořínky!    Zdravím Dana

host - 171.74 (?), 9.12.2009 21:29

Nemám nikoho za pitomce, leda občas sám sebe, ale nejprve bych si opravdu zjistil, zda se skutečně jedná o heřmánek pravý a pak bych ho třeba sušil na čaj.

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 10.12.2009 21:14

Dobrý den, asi jsme si úplně nerozuměli. Praděpodobně to skutečně nebude heřmánek pravý. Ale já jsem přece neradila, aby si ta paní dělala čaj! Já jsem jí radila aby ho prostě vyplela.

david.rehor - (12) - 96.87 (?), 9.12.2009 21:43

Gabino,

uz to tady napsal nekdo prede mnou. Proboha proc nicit vonavou a lecivou kyticku? Budte rada, ze mate na zahrade takovou milou rostlinku.

Hezky vecer David

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025