Kvetinac

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 218.48 (?)
28.5.2011 22:44
Ty palmy mas krasny (prece si nebudem vykat:)), ten detail mam vyreseny jednoduse, kvetinac je v misce, tedy v mise. To vse stoji na drev. desce, ktera ma provrtany v rozich diry, kterymi jsou protazena nylonova lana. To uz mam pripravu na podzim, abych mel se synem snazsi vytahovani z vykopane diry:). Mam trosku obavu - konce nejstarsich listu hnednou, jako by zasychaly. Ty novejsi listy se zdaji byt ok. Zitra jedu na chalupu, tak to nafotim. Ted, po tech dvoudennich destich bude substrat uplne rozbahnenej, snad to nebude vadit. Jinak - my kocky nemame, ale chodi se tam protahovat sousedovic:)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Ovar - (19) - 87.89 (?), 20.5.2011 23:42

Tak tak, spousty vody!

Ještě mě napadl jeden detail, ale na to jste snad myslel, na dně té nádoby je něco proti prorůstání kořenů? Aby vám neprokořenila do země to by jste pak palmu na podzim asi nevytáhl.

Vy nemáte na chalupě elektřinu?

A přikládám foto toho mího datlovníku jak vypadá nyní, letos už listy povyrostly o půl metru.

Ps.: Vidím, že máte také spousty koček, soudím podle toho podrápaného stromu na druhé fotce.

Phoenix canariensis
Phoenix canariensis

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 218.48 (?), 28.5.2011 22:44
Ty palmy mas krasny (prece si nebudem vykat:)), ten detail mam vyreseny jednoduse, kvetinac je v misce, tedy v mise. To vse stoji na drev. desce, ktera ma provrtany v rozich diry, kterymi jsou protazena nylonova lana. To uz mam pripravu na podzim, abych mel se synem snazsi vytahovani z vykopane diry:). Mam trosku obavu - konce nejstarsich listu hnednou, jako by zasychaly. Ty novejsi listy se zdaji byt ok. Zitra jedu na chalupu, tak to nafotim. Ted, po tech dvoudennich destich bude substrat uplne rozbahnenej, snad to nebude vadit. Jinak - my kocky nemame, ale chodi se tam protahovat sousedovic:)

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 218.48 (?), 8.6.2011 16:54
Ahoj, tak jsem ten sterej list nafotil - je to ale asi jedno, ze hnednou. Ted se mi zda, ze se to uz zastavilo. Od stredu se zacina novej list popmalu rozvijet a to je neklamny znameni (doufam), ze vse bude ok:).

host - 87.89 (?), 8.6.2011 18:24

Ahoj, tuto vůbec neřeš, pokud něco takhle hnědne, ještě k tomu nejstarší listy, tak je to v pohodě. Dokonce můžeš bejt i rád, je to znamení, že palma roste a zbavuje se listů co nevyživí.

Já už mam na datlovníku v zemi přírůstky i jeden metr.

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 218.48 (?), 9.6.2011 10:34
Neverim :))), vyfot:)))!

host - 87.89 (?), 9.6.2011 21:56

Máš štěstí, před pár dny, před bouřkou jsem fotil kytky s foťákem. Můžeš si porovnat prostřední list o kolik vyrostl... o metr. Fotku přímo s čárkama, který sem si dělal na jaře nemám, ale neni problém to odfotit.

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 218.48 (?), 13.6.2011 17:59
Proste nadhera, obdivuju palmu i celou Tvoji zahradu! Sterba

host - 200.1 (?), 13.6.2011 18:49
Zdravim, mohl bych se zeptat co za Musu konkretne je za tim nadhernym datlovnikem?

host - 87.89 (?), 14.6.2011 10:42

Díky,

za datlovníkem je Musa paradisiaca.

Coda - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (191) - 219.3 (?), 4.10.2013 21:34

Jeste se vracim k Fenixu, -  ted byly ty mrazy, nestacil jsem ho uklidit. Kvetinac je zapusteny v zemi, ne primo, ale tu diru jsem zpevnil drev. hrazenim a ted je prikryta deskou, takze kouka jen vrsek. V nedeli nafotim a dam to sem. Snad se mu nic nestalo, dnes jsme byli na chalupe a zdal se byt OK. Zdravi S.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz