Kvetinac
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 24.9.2010 11:54
Existují i větší a hlubší umělohmotné květináče s úchopy /madly/ pro snadnější přenášení.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.119 (?), 9.10.2010 12:26
Dobrý den,
řešil jsem podobný problém, nakonec to dopadlo tak, že jsem si nechal vyrobit od příbuzného dřevěný květináč na míru. Tak to berte jako inspiraci.
Bohužel, rostlina i skvětináčem váží kolem 150 kg, takže dva silní chlapy mají problém květináč usadit na místo.
Další možnost je zkrátit kořeny, ty nejspodnějších, nějakých 20- 30 cm prostě odříznout - na jaře! Také jsem to dělal a palmu to dokonce ani nespolalilo v růstu .
A další a zřejmně poslední možnost je palmu příští rok vysadit do země. Mám ho v zemi také, akorád dělám dřevěnou konstrukci a budu jí potahovat skleníkovou fólií. V zimě se bude přitápět. Funguje to v čechách už dlouho, nemusíte se toho bát..ale z ní to asi šíleně .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.35 (?), 9.10.2010 15:16
Měla jsem s palmou ten samý problém, byla vylezlá napůl z květináče, a protože květináč má průměr čtyřicet centimetrů a výšku to samé a už nyní je s ním do špatná manipulace tak jsem se rozhodla k radikálnímu postupu a řekla jsem si buď to vyjde nebo ne a kořeny jsem do půlky ořezala a palmu znova zasadila, palma nejen, že nezašla ale rostou jí už nové listy a vypadá, že jí to prospělo.Jarka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|