Zapach dymu



host - 236.138 (?)
29.12.2018 16:24

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 176.79 (?), 22.12.2018 23:23, zobrazeno: 3523x

Dobry vecer!

Kamarat sa stal novacikom v paleni domacej, a to si vyzadovalo, aby som mu prejavil svoju doveru. uroda bola dobra, takze 100L kvasu jablk som nanho obetoval. Jeho otec aj stryko chemici, nebolo sa coho bat.

Chutovo je dobra, aj 55 je vhodne, aaale - nejako mu "prihorela", hrozne citit z toho dym... Musite to pit bez privonania :-)

Mam to v otvorenych flasiach v pivnici, snad to vyprcha... Ci mate nejake lepsie napady, ako sa zbavit neprijemnej "aromy"?

Dakujem, a pokojne svatky zelam...

   
host - 19.119 (?), 23.12.2018 8:54

No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.

Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i zbývající jablečné aroma a zbude z toho jen líh...

Já bych to prohlásil za specialitu "uzené jablko"... ze sta litrů kvasu toho zase tak moc nebude.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 24.12.2018 8:56

Zápach dýmu z destilátu má patrně svůj původ v připáleném kvasu.

   
host - 236.138 (?), 29.12.2018 16:24

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

      
host - 176.79 (?), 15.6.2019 17:15

Napokon som vasu radu neodskusal - pouzijem tu palenku na vyrobu griotky...

ale dakujem za ochotu :-)

         
host - 120.40 (?), 23.6.2019 8:35

Dostavám pravidelně na košt pálenky skutečně z domácího pálení. Jednoplášťový kotel a vždy v pálence cítím něco spáleného. Pálenek bylo doma nazhromážděno tolik, že jsem s nima začal experimentovat jak se zápachu zbavit. Takže: přidáním cukru do pálenky chuť spáleného trochu odezněla, ale stejně nic moc. Zkoušel jsem i sušené ovoce přidávat, výsledek obdobný. Po přidání trestě to bylo všelijaké, jedna pálenka byla exkluzivní, další zase horší. Bylo by dobré vyzkoušet ultrazvuk, nemám odzkoušeno. Do pár půllitrů se dalo po 1 velkém panáku silný koncentrát výluhu z ořechů a je z toho dobrá ořechovice. Od té doby, když se ke mně dostane pálenka "horší" jakosti na můj mlsný jazyk trochu z ní schovám do archívu s popiskem a zbytek přeměním na ořechovici. Některé co by chutěma podobné naleji do 5l zavařovačky přidám sušené jablko, skořici, hřebíček, vanilkový lusk, pomerančovou i citronovou kůru a po nějáké době scedím do lahví. Je z toho jak já říkám taková Vánoční nálada...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika