Je kvas z hroznů stabilní stejně jako slivkový nebo jablkový? A nebo je náchylnější ke druhému kvašení a je třrba po dokvašení hned pálit? Hodilo by se mi kdybych mohl nechat vykvašené hrozny do jara v sudu ale raději se ptám abych je nepokazil.
Zdravím Vás a obracím se pro radu. Vypadá to,. že od souseda dostanu barel hroznů. Jak s tím naložit? Dovedu si zařídit vypálení kvasu, ale s hrozny jsem nikdy nepracoval. Mám zkušenosti se švestkami a žitem.
:_)) já vím, že je dobrá.. :-))), ale potřebuji poradit jak s kvasem, na co dát pozor a tak, jsem docela ve fofru, tak nemohu moc hledat a studovat.., zítra mi to přiveze.. :-))
Odstopkovať, popučiť,použiť vínne kvasinky podľa návodu.Kvas je dostatočne stabilný.Ja po vykvasení kvas vylisujem, destilát je oveľa jemnejší a bez pachutí z vyvarených šupiek a zrniečok. Stano
V žádném případě hrozny nemyjte! Nic horšího byste nemohl udělat, takže žádné kvasinky. Střapce nesmí do kvasu přijít a také žádný cukr. Problém těchto kvasů je jen v tom, že při destilaci pění, určitě na to palírníka upozorněte. slosar-petr@seznam.cz
Je kvas z hroznů stabilní stejně jako slivkový nebo jablkový? A nebo je náchylnější ke druhému kvašení a je třrba po dokvašení hned pálit? Hodilo by se mi kdybych mohl nechat vykvašené hrozny do jara v sudu ale raději se ptám abych je nepokazil.
S pálenicí mám rozporuplné zkušenost. Jeden rok jsem za 130 kg hroznů dostal 20 l 52% vinovice, tj. 6,5 kg na 1 l a další rok ze 170 kg 11 l, tj. skoro 15,5 kg na 1 l vinovice. V čem myslíte, že je chyba?