Vápno do kvasu



               
host - 118.44 (?) 
8.12.2009 21:11

Miloši to byl jen můj lajcký názor, jinak také nedávám nic a vždy se to dá pít a je dobrá.

  
                  
host - 93.80 (?), 11.12.2009 13:14

Jednou jsem na takovou pitomost taky naletěl a mělo to i přes další pálení stále vápenatou chuť. Jediná a ucinná rada, i podle literatury, počkat rok a pálenku nalít (přiměřené množství) do nového kvasu.  P.

                     
host - 10.155 (?), 12.12.2009 20:52

nevieta ako správne používať pálené vápno

 treba ho dať po vykvasení a žiadnu aopakujem žiadnu pachuť po vápne nie je cítiť nemá dôvod prečo!!!

 robím to už 3 rok a slivovica, hruškovica aj jablkoviva sú podstane, ale podstane lepšie nie je tam cítiť žiadnu kyselinu

 Takže neviem čo ste robili.!

                     
host - 226.42 (?), 14.12.2009 19:55

Nikdo vám nebrání si dát do kvasu co chcete, ale vy máte jistotu že není ve vápně nějaká přísada, zatím se vápno prodává na stavební účely a né na potravinářské, nikdo vám nevyloučí nějakou nežádoucí přísadu.Příspěvky jsou anonymní, také nás můžete pěkně houpat.

                     
host - 126.195 (?), 14.12.2009 22:34

Áno to isté je napísané niekde v kvasnej technológii poradil som to otcovi a ten dal na 100 lt kvasu iba 100 g toho vápna a dodnes bŕŕŕ musím piť tú vápennú pálenku a to boli fakt oberané jonathany po novembrových mrazíkoch takže iba sme dohúkali to čo bolo dobré. Chemikov mám rád, ale niekedy vymyslia poriadnu capinu len preto, že im to tak podľa chemickej reakcie vychádza. Síce odbúram octan etylnatý, ale privoniam si pálenku po vápne. To je fakt dobré že. To je moja osobná skúsenosť s vápnom do kvasu!!!

                     
host - 10.155 (?), 17.12.2009 18:55

Bože môj!!!

ja Vás nehúpem!!!

 Hasené vápno sa dáva v tom množstve ako ste napísali a ešte viac asi jedna fangla práškového hydroxidu vapenatého (hasené vápno) na 100l kvasu.

PO VYKVASENí KVASU NIE PRED VYKVASENíM!!!

                     
host - 118.44 (?), 17.12.2009 19:05

Pane je možné že si z nás neděláte srandu, ale zůstanu u kvasu bez vápna, protože určité množství kyselin je  skoro v každém výrobku např káva, čaj apod a nevadí to spotřebě a možná to i zdraví prospívá- všeho s mírou ale klidně si tam dávejte i třeba cement je to čistě na každém paliči.

                     
host - 160.219 (?), 19.12.2009 22:27

Vážený p.10.155, asi Ste nepochopil z textu tak Vám pre istotu poviem, že to,,vápno" sme samozrejme aplikovali po vykvasení!!! Takže nikto nikoho nehúpe a dávajte si ho tam aj 3x toľko, ja po jednej skúsenosti to už nikdy neurobím.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 21.12.2009 13:56

Já bych ty chemiky tolik nezatracoval, jen jejich závěry správně aplikovat.. Zamyslel se někdo nad tím, jaké reakce v kvasu s přisypaným vápnem probíhají? A jaké kyseliny se v něm nacházejí?Jaká je rozpustnost, chuť a těkavost vzniklých solí?
   Namátkou, v kvasu, podle druhu a zralosti ovoce, podle přítomných mikroorganizmů, přístupu vzduchu mohou být, resp. vzniknout různé kyseliny -  citrónová, šťavelová, vinná, jablečná, octová, mléčná, propionová...   Nemusí to být jen o acetátech.

   
host - 171.120 (?), 24.12.2009 10:53

Zkuste do pálenky přidat aktivní uhlí(a pak cedit např přes jemné plátno), nebo přehnat přes takový filtr. Ta pachuť by se měla srazit, ale bohužel s tím pujde trochu i ta chuť jablek. Kdyžtak to zkuste než aby ste to nalél do kanálu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika