Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 149.89 (?), 20.11.2012 11:40
to bude všechno jen o pocitu, nevymyslejte vymyslené dobra slivovice se uleží sama, schovte si kazdy rok litr a pak mužete srovnávat.
radeji kupte rybám bublifuk až se Vám neudusí
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.132 (?), 4.8.2014 12:04
Pri upravovani nieco unikne do vzduchu a nieco do gagora upravovatela, aby vedel, ci je uz dobre upravena.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 93.77 (?), 12.11.2014 12:08
No pane, "uhladit pálenku" na tomto přístroji určitě jde, jen pochybuji že odstraní i případné "ocasy", které vám tam případně při destilaci nechali!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.180 (?), 12.11.2014 13:41
To že pochybujete, to je Vaše plné právo. Tak si ale nejdříve nechte někde pár čerstvých litrů zestařit - a až potom pište, zda se to vyplatilo nebo ne. Z pochybování se pak stane konkrétní názor... Já jsem jenom odpověděl tomu, kdo chtěl poznatek z praxe.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.79 (?), 23.11.2015 17:38
zo stanky nasej oficialnej paliarne, kde tuto sluzby ponukaju, viem tolko, ze sice sa tym palenka "posunie v case" (zagulati a zjemni a cojaviemcoeste) ale zaroven uvadzaju aj to, ze taketo urychlenie je "proces vratny" (cca do roka sa efekt strati) a fakt ma zmysel len pre nedockavcov
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.235 (?), 7.1.2015 20:19
Musím říci, že po přejetí ultrazvukem není prostě slivka tak ostrá, nemusím dlouho odvětrávat, tzn. zůstane více vonných komponent, tzn. bude lépe znalci hodnocená. Četl jsem o vylepšení působením slunečních paprsků přes křemenné sklo-údajně vylepšuje trvanlivost slivky, ale toto sklo je hrozně drahé.Napadá mě tudíž jen vylepšení lehkým zahřátím a protřepáním, aby lépe splynuly ony chuťové esence, ale nemám zkušenost, třeba někdo tady má, tak pište.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Miroslav B - (10) - 110.28 (?), 7.1.2015 23:50
Priatelia, pár rokov som skúšal odvetrať slivovicu zohriatím na cca 60 C a pak som ju ochladil a pomíchal, zopakoval som to si 3x. Pomohlo to. Až následující rok se mi stalo, že pri chladení na balkone mi asi popadala zrazená voda z pokrievky do slivovice a slivovice se zakalila. Bol som z toho nešťastný, ale pracne pomocou filtračných papierov sa mi podarilo vylepšiť. V posledndných rokoch používam na riedenie flaškovanú mäkkú. vodu Toma s CO2, a podľa rád ktoré som sa tu dozvedel, tak voda je slabo mineralizovaná, pálenku nezakalí a bublinky CO2 berú so sebou von s demižona i tie rôzne smrady, ktoré tam nepatria. A teraz je moja slivovička špičková, na okolí nejlepší. Nechávam to v demižóne asi mesiac.Miro
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |